Genel seçim anketinde sürpriz sonuçlar var: O parti eriyor!

ORC araştırma şirketi Bu pazar "Milletvekili Genel Seçimi" olsa, hangi partiye oy verirsiniz? Sorusunu vatandaşlara yöneltti.

Genel seçim anketinde sürpriz sonuçlar var: O parti eriyor!
Yayınlanma:

2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinin ardından Türkiye’de siyasetin gündemi seçim olmayı sürdürüyor. 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için adaylar ve vaatler yavaş yavaş ortaya çıkarken ORC araştırma Şirketi genel seçimler için 27 şehirde yapılan kamuoyu yoklamasının sonuçlarını sosyal medyadan paylaştı.

Resmi X hesabı üzerinden yapılan paylaşımda ORC şirketi 27 şehir ve 3160 vatandaşın katılımıyla yüz yüze yapılan anketin sonuçlarını paylaştı.

İYİ PARTİ BEŞİNCİ PARTİ KONUMUNA GERİLEDİ

Ankette AK Parti yüzde 36.9 CHP ise yüzde 27,0 oy oranları ile ilk iki sırada yer aldı. Bu iki partiyi Cumhur İttifakı ortağı MHP yüzde 11,5 ile takip ederken son Genel seçimlere YSP ismiyle katılan ve son olarak DEM Parti ismini kullanmaya karar veren DEM Parti yüzde 8,4 ile MHP’yi takip etti.

11 Aralık ve 16 Aralık tarihleri arasında yapılan ankette İyi Parti yüzde 6,2, ZP yüzde 2,8 YRP yüzde 2,4, TİP yüzde 1,4, BBP yüzde 1,1 oy alırken diğer partilerin oy oranı yüzde 2,3 olarak ölçüldü.

İYİ PARTİ HARİÇ İLK BEŞ PARTİ YÜKSELİYOR

Bu ankete göre AK Parti 14 Mayıs’tan bu yana 1.3 puan , CHP 1.65 puan MHP 1.5 puan Zafer Partisi 0.6 puan oyunu arttırmış görünüyor.

Son dönemde istifalarla çalkalanan ve parti içi gerilimin sürdüğü İYİ Parti ise bu ankete göre 7 ay gibi bir sürede 3.5 puan eridi. Ankette ayrıca TİP’in 0.7 puan, Dem Parti’nin ve YRP’nin 0.4 puan destek kaybettiği görüldü.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.