Hakan Fidan, İran’a gidiyor!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran'da cumhurbaşkanı seçimini kazanan Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere bugün Tahran'ı ziyaret edecek. Fidan'ın bu ziyareti, Türkiye-İran ilişkileri açısından önemli bir diplomatik adım olarak değerlendiriliyor.

Hakan Fidan, İran’a gidiyor!
Yayınlanma:

5 Temmuz'da yapılan cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci turunda, reformist Tebriz Milletvekili ve eski Sağlık Bakanı Mesud Pezeşkiyan, oyların yüzde 53,7'sini alarak İran'ın 9. Cumhurbaşkanı seçildi. Pezeşkiyan'ın seçim zaferi, İran'da yeni bir dönemin başlangıcı olarak görülüyor.

YEMİN TÖRENİ BUGÜN GERÇEKLEŞECEK

Mesud Pezeşkiyan için düzenlenecek yemin töreni, bugün birçok ülkeden devlet başkanları ve bakanların da aralarında olduğu temsilcilerin katılımıyla gerçekleştirilecek. Bu tören, Pezeşkiyan'ın resmen görevine başlamasının yanı sıra, uluslararası ilişkilerde de önemli bir adım olacak.

YENİ KABİNE GÜVENOYU BEKLİYOR

Yemin töreninin ardından, Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan oluşturduğu kabinesini güvenoyu almak için Meclis'e sunacak. Kabinenin güvenoyu almasıyla birlikte, İran'da yeni hükümetin çalışmaları resmen başlayacak.

SİYASET HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.