HÜDA-PAR meclis açılışında yine anayasa maddelerini konuştu

Yapıcıoğlu, anayasaların tarihte değiştirilemez olarak görülen maddelerinin zamanla değiştiğini, bu nedenle sabit ve değiştirilemez maddelerin toplumun ihtiyaçlarına cevap veremeyebileceğini ifade etti

HÜDA-PAR meclis açılışında yine anayasa maddelerini konuştu
Yayınlanma:

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin yeni yasama yılı açılışında katıldığı resepsiyonda, Anayasa'nın ilk 4 maddesine yönelik görüşlerini bir kez daha dile getirdi. Yapıcıoğlu, *"Anayasa'nın değiştirilemez maddeleri olmaması gerektiği"* görüşünü savunarak, bu konudaki düşüncelerinin tartışılması gerektiğini belirtti.

Yapıcıoğlu, Anayasa'yı değiştirme yetkisine sahip olan parlamentonun bir üyesi olarak, fikirlerini ifade etme hakkına vurgu yaparak, "Anayasayı yapan parlamentonun bir üyesi olarak kanunun nasıl olması gerektiğini söyleyemeyeceksem, kim söyleyecek?" dedi. Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğuna dair hükmün değiştirilemez olabileceğini kabul ettiğini ancak Anayasa'nın ilk 4 maddesinin "her bir harfine kutsiyet" atfetmenin gelecek nesillerin değişiklik yapma hakkını engelleyebileceğini savundu.

Yapıcıoğlu, anayasaların tarihte değiştirilemez olarak görülen maddelerinin zamanla değiştiğini, bu nedenle sabit ve değiştirilemez maddelerin toplumun ihtiyaçlarına cevap veremeyebileceğini ifade etti. Darbe veya savaş gibi olağanüstü durumların anayasa değişikliğine yol açtığını belirterek, demokratik yollardan değişiklik yapma hakkının engellenmesinin mantıklı olmadığını vurguladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.