Hüseyin Çelik'ten AK Parti-MHP ortaklığına eleştiri

AK Parti'nin kurucularından ve eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, partisinin MHP ile kurduğu ortaklığa sert eleştirilerde bulundu. Çelik, AK Parti'nin MHP'nin etkisi altında kaldığını ve bu durumun partiye zarar verdiğini ifade etti.

Hüseyin Çelik'ten AK Parti-MHP ortaklığına eleştiri
Yayınlanma:

KRT'de Zübeyde Sarı'nın sunduğu "Hafıza" programına katılan Hüseyin Çelik, AKP ile MHP'nin ortaklığını değerlendirdi. Çelik, "MHP, koalisyonun küçük ortağı falan değil. MHP, koalisyonun büyük ortağıdır aslında. Çünkü MHP'nin istemediği bir şey olmuyor. AK Parti'nin kendisini böyle bir küçük partiye mahkum etmesi, açıkçası AK Parti'ye yakışmıyor," dedi.

KÜRTÇE İFADELERİN SİLİNMESİ, MHP ORTAKLIĞININ SONUCU"

Çelik, AK Parti-MHP ortaklığının olumsuz sonuçlarından birinin, DEM Parti'li belediyelerin yaya geçitlerine yazdığı Kürtçe ifadelerin silinmesi olduğunu öne sürdü. "Böyle bir şey olabilir mi Allah aşkına! Türklere ihanet etmeyen tek müslüman kavim Kürtlerdir. AK Parti bu icraatlarıyla her geçen gün Kürtlerle arasına duvar örmeye devam ediyor. Bunu çok yanlış ve vahim bir hata olarak görüyorum," ifadelerini kullandı.

"AK PARTİ KÜRTLERLE ARASINA DUVAR ÖRÜYOR"

Kürtçe yazıların silinmesini "cinnet hali" olarak nitelendiren Çelik, Kürtlerin tarih boyunca Türklere sadık kaldığını vurguladı. "Osmanlı devleti dağıldı. Türklere ihanet etmeyen tek müslüman kavim Kürtlerdir. Kürtler 1. Dünya Savaşı boyunca Türklerle beraber oldular. İstiklal savaşında da birlikteydiler," dedi.

PKK'yı ayrı bir yere koyduğunu belirten Çelik, "Ben hayatım boyunca PKK’ya, faaliyetlerine iğnenin ucu kadar sempati duymadığım gibi hep nefret ettim. Ama eğer siz bütün Kürtleri PKK’lı görür ve öyle değerlendirirseniz, tarihin en büyük hatasını yaparsınız," ifadelerini kullandı.

"ÖTEKİNE SAYGI DUYMAK GEREKİR"

AK Parti'nin Kürtlerle arasına duvar ördüğünü savunan Çelik, "Kürtler Müslüman bir halktır, özünde dindar bir halktır. AK Parti’ye maksimum oranda oy vermiştir. Ama bu politikalarınızla siz Kürtleri her geçen gün biraz daha itiyorsunuz ve önemli bir kısmını da üzülerek söylüyorum PKK’nın kucağına itiyorsunuz. Bu vahim bir durumdur. Bu kabul edilebilir bir şey değildir," dedi.

Hüseyin Çelik, huzur bulmanın yolunun "ötekine" saygı duymaktan geçtiğini belirterek, "Yönetilmesi en zor olan devlet gayrimemnunu fazla olan devlettir. AK Parti bu icraatlarıyla her geçen gün Kürtlerle arasına duvar örmeye devam ediyor. Bunu çok yanlış ve vahim bir hata olarak görüyorum," şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.