İBB Başkanı İmamoğlu ağzındaki baklayı çıkardı: Gerekiyorsa o da dahil

Gazeteci Fatih Altaylı’yla konuşan Ekrem İmamoğlu, CHP'deki değişimin. ne olduğu ve buna genel başkan değişimi de dahil mi? sorusuna, "Gerekiyorsa o da dahil” dedi.

İBB Başkanı İmamoğlu ağzındaki baklayı çıkardı: Gerekiyorsa o da dahil
Yayınlanma:

Gazeteci Fatih Altaylı’yla konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘(CHP’de) değişimin’ ne olduğuna dair soruya “Ne gerekiyorsa o” gibi genel bir cevap verdi. Bunun üzerine benzer soruları birkaç defa daha soran Altaylı en sonunda “Buna genel başkan değişimi de dahil mi” diye sordu. İmamoğlu da “Gerekiyorsa o da dahil” dedi.

28 Mayıs seçimlerinin adından CHP’de başlayan tartışmalar çeşitli formüllerin konuşulmasıyla devam ediyor. Parti yönetim kadrosu ‘değişirken’, Kılıçdaroğlu danışmanlarını görevden aldı.

PARTİDE SADECE KURULLARIN DEĞİŞMESİNİN YETERLİ OLMAYACAK

Bu kapsamda İmamoğlu, partide sadece kurulların değişmesinin yeterli olmayacağını belirterek Kılıçdaroğlu’yla üç kere görüşmüştü.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’se genel başkanlık için hazır olduğunu belirtmişti.

İmamoğlu, kongre yolundaki CHP’de en önemli genel başkan adaylarından görülüyor. Partide bir an önce geniş kapsamlı değişim talep eden İmamoğlu, bayram öncesi bu yönde bir hareket beklediğini söylemişti.

"13 MAYIS’TAYMIŞIZ GİBİ YOLA DEVAM EDEMEYİZ"

İmamoğlu, gazeteci Fatih Altaylı’ya konuştu.

İBB başkanı “Seçmendeki hayal kırıklığını tamir etmenin yolu lideri değiştirmek mi” sorusuna şöyle cevap verdi: “Benim ağzımdan böyle bir çıkmadı. Ben sadece diyorum ki, hiçbir şey olmamış gibi davranamayız. 13 Mayıs’taymışız gibi yola devam edemeyiz. Öncelikle oturup konuşmamız, ne yapmamız gerektiğini tespit etmemiz lazım. İl yönetimleri, belediye başkanları, kazanan ve kaybeden vekillerimiz bir araya gelmeli ve bir durum tespiti yapmalıyız. Değişimi burada konuşmalıyız.” İ

İmamoğlu röportajın devamındaysa ‘gerekiyorsa’ genel başkanın da değişmesi gerektiğini söyledi.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.