İmamoğlu: Siyasette rekabet mahkemelerde değil, halkın iradesiyle şekillenir

İmamoğlu, CHP'nin ATO Congresium’da gerçekleştirilen "İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı"nda yaptığı konuşmada, partinin daha demokratik, katılımcı ve özgürlükçü bir çizgiye uyandığını belirtti.

İmamoğlu: Siyasette rekabet mahkemelerde değil, halkın iradesiyle şekillenir
Yayınlanma:

"Bugün iktidara çok daha yakınız," diyen İmamoğlu, kurultayın partinin bu hedefi ne kadar hak ettiğini bir kez daha gösterdiğini ifade etti.

CHP'nin Türkiye'nin en katılımcı ve demokratik partisi olduğunu vurgulayan İmamoğlu, partinin ülkenin her köşesinde vatandaşlarla iç içe olduğunu belirtti. Geleceğe dair konuşmaların yapılacağı yeni bir döneme girildiğini belirterek, "CHP'liler olarak geleceğe odaklanın, atmanız gereken adımları belirleyin," dedi.

Türkiye'nin demokrasi, ekonomi ve geleceğinin tehdit altında olduğunu savunan İmamoğlu, bu gidişatı değiştirecek gücün CHP'lilerde olduğunu vurguladı. "Bu tabloyu değiştirecek güç sizlersiniz, bizleriz," ifadelerini kullandı.

"SORUMLULUKLARIMIZ SINIRLARI AŞMALI"

Sorumluluklarının yalnızca Türkiye ile sınırlı olmadığını belirten İmamoğlu, CHP’nin 101 yıl önce olduğu gibi bugün de dünya çapında ilham kaynağı olma misyonunu sürdürmesi gerektiğini söyledi. Türkiye ve CHP'nin değiştiğini belirten İmamoğlu, partinin ana hedefinin iktidar olduğunu vurgulayarak, "Her adımımız iktidar hedefine ulaşmamızla ilgilidir," dedi.

Partinin her üyesinin attığı adımları bu doğrultuda değerlendirmesi gerektiğini söyleyen İmamoğlu, belediyelerin başarılarının iktidara giden yolda büyük bir kaldıraç olacağını ifade etti.

"SİYASET YARGI ELİYLE ŞEKİLLENDİRİLEMEZ"

Türkiye'de siyasetin yargı eliyle dizayn edilmeye çalışıldığını iddia eden İmamoğlu, "Siyasi yasaklar ve davalarla bizi yolumuzdan saptıramazlar," dedi. Siyasi rekabetin sahada, halkın iradesiyle belirleneceğini vurgulayan İmamoğlu, "Bizim rotamız, eşit ve özgür bir toplum ile demokratik bir devlet yaratmaktır," ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.