İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş'la rekabet sorusunu yanıtladı: Aramızda rekabet var ancak..

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, TV100 ekranlarında yayınlanan "Az Önce Konuştum" programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş'la rekabet sorusunu yanıtladı: Aramızda rekabet var ancak..
Yayınlanma:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Candaş Tolga Işık’ın sunduğu "Az Önce Konuştum" programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, seçim döneminde seçmenlerden olumlu tepkiler aldığını belirtti. "Hayatımda hiç bu kadar pozitif seçmen yüzü ifadesi yaşamadım" diyen İmamoğlu, seçmenlerin kendisine gösterdiği teveccühün ve saygının kendisi için çok değerli olduğunu ifade etti. Ayrıca, sahada rastgele alanlarda vatandaşla buluştuklarını ve seçmenlerin protesto olarak sandığa gitmeme eğiliminde olduklarını fark ettiklerini belirtti.
Ekrem İmamoğlu, seçimlerde beklediği oy farkını hissettiğini ve 14+14'lük bir fark öngördüğünü söyledi. Ancak bazı ilçeleri ucu ucuna kaybettiklerini belirten İmamoğlu, İBB olarak 32-33 ilçede birinci çıktıklarını vurguladı. Bu sonuçların kendisine büyük bir sorumluluk yüklediğini ve parti ayırmaksızın iş üretmeye devam edeceklerini söyledi.

İmamoğlu, AK Partili belediye başkanlarına ilçelerinin en başarılı dönemini yaşatmalarını dilediğini belirtti. "Her belediye başkanı en başarılı 5 yılını yaşasın" diyen İmamoğlu, rakiplerini desteklemekteki amacının halka daha iyi hizmet sunmak olduğunu ifade etti.

2023 seçimlerinde ekonomi ve moral motivasyon eksikliğinin etkili olduğunu belirten İmamoğlu, o dönemde yapılan hataların farkında olduklarını ve 2024 seçimlerine doğru doğruları inşa ederek kazandıklarını söyledi. İmamoğlu ayrıca sadece ekonominin yeterli olmadığını öyle olsaydı 2023 seçiminin de kazanılacağını aktardı.

ALTILI MASA ELEŞTİRİSİ

İmamoğlu, 2023 seçimlerinde Altılı Masa stratejisinin zamanla farklı bir yöne evrildiğini ve masadaki herkesin belli bir makam istiyormuş gibi bir hava oluştuğunu belirtti. 2019 sonrasında organize olamadıklarını ve iyi analiz yapamadıklarını itiraf etti.

KILIÇDAROĞLU KENDİSİNE DARGIN MI?

Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine kırgın olduğunu düşünmediğini belirten İmamoğlu, bayramda yaptığı görüşmenin detaylarını paylaştı. Kılıçdaroğlu'nun kendisine kırgın olduğunu düşünmediğini ancak böyle bir durumda nedenini soracağını ifade etti.

MANSUR YAVAŞ İLE ARASINDA REKABET VAR MI?

İmamoğlu, Mansur Yavaş ile aralarında bir rekabet olduğunu ancak bunun hizmet rekabeti olduğunu söyledi. "Daha iyi hizmet nasıl ederiz üzerine bir rekabet" diyen İmamoğlu, başkanlarla birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

İmamoğlu, Memleket meselesinin konuşulduğu yerde kavga değil müzakare, çatışma değil uzlaşma olur. İkimizin de fıtratında böyle bir şey yok. 2 gün önce aradım konuştum. Çok değerli bir daire başkanı vefat etmişti, başsağlığı diledim. Ankara'ya gittiğimde uğrarım mutlaka, uğrayamazsam ararım. Diğer başkanlarımızla da aramız çok iyidir." dedi.

CHP'de değişim sürecinin önemli olduğunu ve toplumun bu değişimi talep ettiğini belirten İmamoğlu, "Milet sadece kurultay yaptık diye oy vermedi. Biz kurultaydan sonra neler söyledik, seçime nasıl hazırlandık? Bunları toplum gördü." ifadelerini kullandı.
Mehmet Şimşek’in ekonomi konusunda doğru adımlar attığını ve iyi tedbirler aldığını belirten İmamoğlu, bu sürecin birkaç ayda değerlendirilemeyeceğini ve kararlılıkla uygulanması gerektiğini ifade etti.

"CUMHURBAŞKANI MI BANA KAMU İSRAFINI ANLATACAK"

İstanbul’da olimpiyatları görmenin kendisini en çok duygulandıracak şey olduğunu belirten İmamoğlu, 2036 Olimpiyatları için çalışmalara başladıklarını ve 2027 Oyunları'nın bunun provası olacağını söyledi. İstanbul'daki spor kulüplerinin de bu sürecin önemli parçaları olduğunu vurguladı. İmamoğlu, Roma gezisinin olimpiyatlar ve ülke faydasına olduğunu söylerken 2014'de İBB'nin 570 kişilik Güney Kore ziyaretine 14 milyar dolar harcadığı söyleyerek o hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi. İmamoğlu, "Cumhurbaşkanı mı bana kamu israfını anlatacak", dedi.
Taksi düzenlemeleri konusunda çalışmaların devam ettiğini belirten İmamoğlu, "Taksi meselesi defterimizin en ön sayfalarında" dedi. Taksicilerin de hakkını savunurken, önceliğin İstanbul’daki 16 milyon insanın hakkı olduğunu belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.