İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, CHP'ye mi geçecek? Kürşad Zorlu'dan kongre vurgusu

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, partinin 6’lı masa sürecindeki iletişim hatalarını değerlendirirken, siyasetin yenilenme ihtiyacına vurgu yaptı. Aytunç Erkin’e konuşan Zorlu, siyasetin topyekûn bir değişime ihtiyaç duyduğunu ve bu sürecin yeni aktörleri beraberinde getirebileceğini belirtti. Zorlu ayrıca İYİ Parti'den istifa ederek CHP'ye geçeceği iddialarına da değindi.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, CHP'ye mi geçecek? Kürşad Zorlu'dan kongre vurgusu
Yayınlanma:

Zorlu, "Siyaset topyekun yeni bir iklime ve yeni bir söylem üretimine doğru evrilmek zorundadır. Doğal olarak bu yenilenme süreci siyaseti kendi içerisinde yeni aktörlerle baş başa bırakabilir." şeklinde konuştu. Devletin vatandaşlarına gerçekçi üretim politikaları sunma gerekliliğine işaret eden Zorlu, mevcut sistemin uzun yıllardır tüketim kaynaklı bir çıkmaz yarattığını vurguladı. "Türkiye seçime gitmeden bu sistemi mutlaka tadil etmeyi konuşacaktır." öngörüsünde bulundu.

Son dönemde İYİ Parti’de yaşanan istifalar ve Zorlu’nun CHP’ye geçeceği yönündeki iddialara da değinen Zorlu, bu iddiaları yalanladı. "Bir defa bu iddia kesinlikle doğru değil." diyen Zorlu, CHP'nin de bu iddiayı yalanladığını belirtti. İYİ Parti’deki görevini en iyi şekilde yerine getirmeye devam edeceğini vurgulayan Zorlu, "İstifa eden arkadaşlar hakkında bir şey demek istemem. Fakat kayıplar üzücüdür ve bir daha yaşanmaması için çaba sarf etmek gerekir." ifadelerini kullandı.

Zorlu, partinin yakında gerçekleşecek olağan kurultay sürecine de dikkat çekti. "Bu geçiş sürecinde birlik ve bütünlüğü korumak gibi bir vazifemiz var." diyen Zorlu, teşkilatlarda yeniden toparlanma sağlanmasının önemine vurgu yaptı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.