İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu: Güçlü Türkiye'nin yanında olanların yanındayız

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu TBMM Grup toplantısında konuştu. Dervişoğlu konuşmasında güçlü Türkiye için birlik ve merkezde buluşma çağrısında bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu: Güçlü Türkiye'nin yanında olanların yanındayız
Yayınlanma:
Güncelleme:

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu TBMM Grup toplantısında konuşuyor. Dervişoğlu konuşmasında merkezde buluşmaya davet etti. Güçlü bir Türkiye için merkezde birleşme çağrısında bulunan Dervişoğlu “Hep birlikte hareket ederek, daha güçlü daha müreffeh bir Türkiye inşa edelim. Kuru bir toprak da filizlenen bu birlik çağrısı Türkiye’nin geleceğini yeşertecektir.” dedi. Dervişoğlu, “Biz Türkiye’yi parçalayanların değil, Türkiye’yi birlikte tutmak isleyenlerin tarafında olacağız.” ifadelerini kullandı.

'Merkez' kavramını tanımlayan Dervişoğlu, 'Merkez' demek 'bu büyük milletin milli ve manevi değerlerinin ve kıymet hükümlerinin buluştuğu noktadır. 'Merkez' demek 'TC'nin kurucu felsefesi olan Türk Milliyetçiliğinin Merkez'de bulunduğu bir siyasi anlayışın ve yaklaşımın adıdır. 'Merkez' demek 'makul' demektir." dedi.

AK Parti ile birlikte Merkez, siyasetin dışına itildiğini iddia eden Dervişoğlu, "AK Parti, Merkez'deki ortak aklı ve toplumsal dengeyi bozarak siyaseti uç noktalara doğru kaydırdı. Merkez siyaseti devre dışı bırakarak, kendi iktidarlarını kutuplaşma üzerine kurmak hep ana stratejileri oldu. Türkiye'yi bir arada tutan o güçlü yapıyı da yok etti." diye konuştu.

"MERKEZ, ORTAK AKIL VE SAĞDUYUNUN TEMSİL EDİLDİĞİ YERDİR"

"Merkez, ortak akıl ve sağduyunun temsil edildiği yerdir." diyen Dervişoğlu, "Bizim çağrımız AK Parti'nin yok ettiği sağ duyuya, aklı selime ve toplumsal barışa geri dönme çağrısıdır. O yüzden merkezde buluşmak ülkemiz için bir sorumluluktur." şeklinde konuştu.

"İSRAİL'İN SALDIRILARI TÜM ORTADOĞU'YU ATEŞ ÇEMBERİNE SÜRÜKLÜYOR"

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu TBMM grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Dervişoğlu yaptığı konuşmada, "Yeni yasama yılının ilk grup konuşmasına güzel bir konuda umut dolu mesajlar vererek başlamak isterdim. Ancak coğrafyamız yangın yeri. Bildiğiniz üzere İsrail'in Filistin'de on yıllardır süren kanlı işgali ve sistematik zulmü artık bölgenin sınırlarını aşmış ve bu barbarca saldırılar Lübnan'a kadar yayılmıştır. Bu işgalci terörist devletin saldırıları uluslararası hukukun zerrece umursanmadığı, pervasız bir tutumla yürütülmekte; sivil yerleşim alanları bilerek hedef alınmakta, çocuklar, kadınlar, masum siviller acımasızca katledilmektedir. İsrail, Filistin'de gerçekleştirdiği insanlık dışı politikalara ilaveten Lübnan'da da şehirleri yerle bir etmekte, masum insanları yerlerinden yurtlarından koparıp göçe zorlamaktadır. Bu vahşi saldırılar sadece bölgenin istikrarını değil; tüm Orta Doğu'yu bir ateş çemberine sürüklemekte ve büyük bir yayılmacı stratejinin tezahürü olarak karşımıza çıkmaktadır.” dedi.

"BM VE ULUSLARARASI TOPLUM SESSİZ"

Birleşmiş Milletler ’in ve uluslararası toplumun insanlık dışı olaylar karşısında sessizliği tercih ettiğini vurgulayan Dervişoğlu, “Bu sessizlik savaş suçuna ortak olan bir tavırdır. Birleşmiş Milletler'in acizliği ve etkisizliği adaletin köküne kibrit suyu dökmekte, insanlık vicdanında derin yaralar açmaktadır. Birleşmiş Milletler’in acizliği ve etkisizliği adaletin köküne kibrit suyu dökmekte, insanlık vicdanında derin yaralar açmaktadır. Eğer Birleşmiş Milletler ve dünya toplumu gerçekten barıştan yana bir duruş sergiliyor olsaydı; İsrail'in bu pervasız saldırıları karşısında cesur ve kararlı adımlar atarlardı.” İfadelerini kullandı.

"DEVLET CİDDİYETİNE YAKIŞMADI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünkü konuşmasına da atıfta bulunan Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi. Dervişoğlu, “Bu konuyla ilgili devlet ciddiyetine yakışmayan açıklamada bulundu. Türkiye, basit ajitasyonlarla, hamasetle yönlendirilecek bir ülke değildir. Bölgemizde böylesine önemli meseleler söz konusu olduğunda, popülist korku siyasetiyle halkı kandırmaya çalışmak, ülkemizin uluslararası itibarını yerle bir etmekte ve diplomatik alanda bizi ciddiyetsiz bir aktör olarak göstermektedir. İsrail’in insanlık dışı politikalarına karşı durmak zaruridir; ancak Türkiye gibi kadim bir devletin, bu meselede akılcı ve stratejik bir diplomasi yürütmesi gerekirken, hamasi söylemlerle dış politika oluşturmaya çalışması kabul edilemez. Türkiye, Orta Doğu’da krizleri abartan bir ülke değil, çözüm üreten, tarihsel misyonuna uygun biçimde barışı savunan güçlü bir aktör olmalıdır.” uyarısında bulundu.

“Türkiye, bu coğrafyanın kadim bekçisi olarak tarihsel sorumluluklarını asla unutmamalıdır.” diyen Dervişoğlu, “Türkiye'nin bölgesel gücü elleri kolları bağlanmış şekilde hareketsiz bırakılmıştır. İktidarın akıl almaz yönetim hataları, Türkiye'yi hem mazlum halkların yanında durma şansını yitirmiş hem de küresel siyasette ağırlığını kaybetmiş bir ülke konumuna sürüklemiştir.” dedi.

"SORUNUN İNSANİ BOYUTUNUN ÖNE ÇIKARTILMALI"

İktidar milli güvenliğimiz için ne yapıyor? sorusunu soran Dervişoğlu, “Bana sorarsanız hiçbir şey yapmıyor. Ülkemizin sorunların aşılması yolunda meseleye taraf olduğundan dolayı bir arabuluculuk işlemini yerine getirmesi de imkânsız hale gelmiştir.” diyerek “İYİ Parti olarak iktidara çağrımız ‘Sorunun insani boyutunun öne çıkarılarak çabalara öncelik verilmesi, TBMM ve siyasi partileri de gerekli biçimde bilgilendirmeli gerekmektedir. Çatışmaların bir yansıması olarak yeni sığınmacı olasılığının da göz ardı edilmemesi gerektiğine inanıyoruz.” çağrısında bulundu.

Kaynak:Haber Merkezi

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.