İYİ Parti lideri Dervişoğlu'ndan yeni anayasa çıkışı!

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Dervişoğlu yeni anayasa tartışmalarına yeni bir tartışma konusu getirdi.

İYİ Parti lideri Dervişoğlu'ndan yeni anayasa çıkışı!
Yayınlanma:

Yargıda reform paketi olarak adlandırılan ancak aslında etki ajanı yasası olarak nitelendirilen yeni bir yasa tasarısının gündemde olduğunu belirten Dervişoğlu, bu tasarının Türkiye'deki siyasi atmosferi daha da germekten başka bir işe yaramayacağını vurguladı.

Türkiye'nin siyaset kurumunun, iktidar ve muhalefet arasında gerilim ve ayrışma üzerine değil, demokratik işleyiş ve halkın refahı üzerine kurulu olması gerektiğini ifade etti.

İYİ Parti'nin yeni anayasa konusundaki tutumunun net olduğunu belirten Dervişoğlu, miadı dolmuş bir hükümete destek olmayacaklarını ve tek adam rejimini güçlendirecek her türlü anayasa değişikliğine karşı duracaklarını açıkladı. Özellikle 2024 seçimlerine odaklanarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir kez daha aday olabilmesi için yapılabilecek anayasa değişikliklerine karşı olduklarını belirtti.

MÜLTECİ ELEŞTİRİSİ

Türkiye'nin mülteci kriziyle ilgili olarak sert eleştirilerde bulunan Dervişoğlu, hükümeti bu konuda sorumluluk almaya çağırdı. Dervişoğlu, Türkiye'nin dünya genelinde en fazla mülteci ve kaçak göçmen barındıran ülke haline gelmesinin tesadüf olmadığını savundu.

Hükümetin mülteci politikalarını eleştiren Dervişoğlu, bunun ardından yapılan eleştirel açıklamalara karşılık olarak "ajan" suçlamalarının getirilebileceğini öne sürdü. Ancak bu suçlamalara meydan okuyarak, eğer birileri ajan arıyorsa, bu arayışı Türkiye'ye yerleştirilen yabancıların içinde yapmaları gerektiğini belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.