İYİ Parti’de Can Atalay krizi: Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu’nun açıklamasına Genel Başkan Dervişoğlu'ndan tepki

TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın meclis dokunulmazlığının kaldırılması ve milletvekilliğinin düşürülmesi tartışmaları, İYİ Parti'de önemli bir krize yol açtı. İYİ Parti'nin Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu'nun, TBMM’de yapılması planlanan Can Atalay oturumuna karşı çıktığı iddiaları, parti içi dengeleri sarstı.

İYİ Parti’de Can Atalay krizi: Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu’nun açıklamasına Genel Başkan Dervişoğlu'ndan tepki
Yayınlanma:

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, bu gelişmeyle ilgili dikkat çekici kulis bilgilerini paylaştı. Saymaz, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ile yaptığı görüşmeye yer verdi. Dervişoğlu'nun açıklamasında, Kürşad Zorlu'nun beyanının şahsi görüş olduğunu ve parti kararlarının yetkili kurullarda alındığını belirtti. Açıklamada, “Partimizde bu tür kararlar yetkili kurullar toplanarak alınıyor. Bazı arkadaşlarımızın bağımsız milletvekili gibi davranmalarını, kendilerinin başka bir gerekçeleri yoksa tecrübesizliklerine bağlıyoruz.” denildi.

Kürşad Zorlu, konuyla ilgili kendi görüşünü sosyal medya üzerinden duyurdu. Zorlu, Can Atalay konusunda net bir tavrı olduğunu ancak parti kararlarına uyacağını ifade etti. Şunları belirtti: “Benim Can Atalay konusunda tavrım nettir. Yargıtay önüne arkadaşlarımızla birlikte giderek Anayasa kitapçığını ilk biz teslim ettik. İlk önergeyi de sanırım ben verdim. Ancak gelinen noktada onun da haklılığına zarar getirebilecek bazı görüntüler meydana gelmektedir. İlk olağanüstü toplantıya katıldım. Bu kez ise yeni bir gerginliğin daha da olumsuz yansıyacağını düşünmekteyim. Bu benim şahsi görüşümdür ve daha önce de ifade ettiğim gibi partimin resmi görüşü esastır ve yetkili kurullarımızda bir karar alınır ise elbette buna saygı duyarak katılırım. Konuyu başka yerlere çekmenin de bir manası yoktur!”

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.