İYİ Parti'de istifalar devam ediyor: Abdullah Gül'ün Başdanışmanlığını da yapan Aylin Cesur İYİ Parti'den istifa etti

İYİ Parti'de istifalar zincirine bir yenisi eklendi. 27'nci Dönem Isparta Milletvekili Aylin Cesur, partisinden ayrıldığını duyurdu. Cesur, istifasını sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile paylaştı.

İYİ Parti'de istifalar devam ediyor: Abdullah Gül'ün Başdanışmanlığını da yapan Aylin Cesur İYİ Parti'den istifa etti
Yayınlanma:

Aylin Cesur, sosyal medya paylaşımında "İYİ Parti üyeliğimi sonlandırmış bulunmaktayım" ifadelerini kullanarak partisinden ayrıldığını duyurdu. Ayrıca, eski Genel Başkan Meral Akşener'e ve partililere teşekkür etti.

Cesur, açıklamasında, "İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Müsavat Dervişoğlu ve yönetimine, halen görevde olan İYİ Parti teşkilatlarına ve halen görevde olmayan parti mensuplarına başarılar ve esenlikler diliyorum" dedi.

Geçen yıl yapılan genel seçimlerde İYİ Parti'nin Meclis'te 44 milletvekili bulunuyordu. İYİ Parti'de 14 aylık sürecin ardından 9 milletvekili istifa etti ve 1 milletvekili ihraç edildi ve 34 vekil kaldı.

AYLİN CESUR'UN KARİYERİ

Aylin Cesur, 26 Aralık 1970 tarihinde Eskişehir'de doğdu. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirerek tıp doktoru unvanını kazandı. 1996 yılında Cumhurbaşkanlığı Özel Doktor Ekibi'ne seçildi ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı'nda Diyabet konulu doktorasını tamamladı. 2000 yılında 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in özel doktoru olarak görevlendirildi ve 9. Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevini de üstlendi. 2008 yılında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına atanmıştı. 2018 Genel Seçimlerinde Isparta'dan İYİ Parti vekili seçilen Cesur, 14 Mayıs 2023'te ise çok az bir farkla Milletvekilliğine ulaşamamıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.