İYİ Partili İbrahim Halil Oral istifa etti: Sert dille eleştirdi!

21. Dönem MHP Bitlis ve 27. Dönem İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Oral, istifasının gerekçelerini detaylandırarak, partisinin son dönemde izlediği politikaları sert bir dille eleştirdi.

İYİ Partili İbrahim Halil Oral istifa etti: Sert dille eleştirdi!
Yayınlanma:

İstifasını kamuoyuna sosyal medya hesabı üzerinden duyuran İbrahim Halil Oral, İYİ Parti Kurucu Genel Başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na yaptığı ziyarete dikkat çekti. Oral, "Kurucu Genel Başkan Sayın Meral Akşener’in Partiden habersiz yaptığı Saray ziyareti hala açıklanmaya muhtaç bir haldedir," ifadelerini kullandı. Bu ziyaretin parti içinde büyük bir huzursuzluk yarattığını belirten Oral, Akşener’in, parti tabanına ve dava arkadaşlarına bu konuda ikna edici bir açıklama yapmadığını vurguladı.

"İYİ PARTİ İÇTEN YIKILMAYA BAŞLADI"

Oral, İYİ Parti'nin saray rejimine ve tek adam zihniyetine karşı son kale olma özelliğini sürdürdüğünü, ancak bu kalenin içten yıkılmaya başladığını belirtti. "İYİ Parti saray rejimine ve tek adam zihniyetine karşı son kale olma vasfını sürdüren tek parti iken maalesef bu kale içten yıkılmaya başlamıştır. Sayın Akşener yıllardır kendisine inanan, güvenen dava arkadaşlarına ikna edici bir açıklamayı dahi çok görmüştür. Mevcut parti yönetimi de bu konuda net bir tavır koymadı," diyerek partinin mevcut yönetimini eleştirdi.

İSTİFA KARARI VE GELECEK PLANLARI

Oral, istifasının uzun bir değerlendirme sürecinin ardından geldiğini belirtti. Parti içinde yaşanan sorunların ve yönetim tarzının kendisini bu karara ittiğini ifade eden Oral, bundan sonraki siyasi hayatında Türkiye'nin menfaatleri doğrultusunda hareket etmeye devam edeceğini söyledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.