İYİ Parti'nin oy oranı düştü, milletvekili sayısı arttı

İYİ Parti, 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri sonuçlarına göre milletvekili sayısını artırdı. İşte detaylar...

İYİ Parti'nin oy oranı düştü, milletvekili sayısı arttı
Yayınlanma:
Güncelleme:

İYİ Parti'nin oy oranı düşse de milletvekili sayısı 44'e yükseldi. İşte İYİ Parti'nin seçim sonuçlarına göre milletvekili dağılımı:

İYİ Parti, İstanbul ve Ankara'da Milletvekili Sayısını Korudu

İYİ Parti'nin milletvekili sayısı 44 olarak açıklandı. Bir önceki seçimde İstanbul'da 8, Ankara'da 5 milletvekili çıkaran İYİ Parti, bu seçimde aynı ilçelerden aynı sayıda milletvekili çıkararak milletvekili sayısını korudu. Ancak İzmir'de 2 olan milletvekili sayısı 3'e yükseldi.

2018 seçimlerinde 26 ilde milletvekili çıkaran İYİ Parti, bu seçimde 28 ilde milletvekili çıkardı. Ayrıca, İYİ Parti, 6 kadın milletvekili kazandı.

Geçen seçimde milletvekili olan üç büyük il İstanbul, Ankara ve İzmir'den aynı milletvekili sayısını çıkaran İYİ Parti, bu seçimde Erzurum'u kaybederken, hiç milletvekili bulunmayan Çanakkale, Hatay ve Yozgat'tan birer milletvekili çıkardı.

Öte yandan, İYİ Parti Başkanlık Divanı'ndan aday gösterilen bazı isimler milletvekili seçilerek meclise girdi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in danışmanlarından Turhan Çömez de milletvekili oldu.

İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu ise seçimden kısa bir süre önce partisinden ayrılmıştı. İYİ Parti'nin 2018 seçimlerinde çıkardığı 43 milletvekilinden Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, istifa ederek partisine geri dönmüştü. Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, İstanbul milletvekilleri Fatih Mehmet Şeker ve Hayati Arkaz ile Manisa Milletvekili Tamer Akkal, partiden istifa eden diğer isimler olmuştu. İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ ise istifasının ardından Zafer Partisini kurmuştu.

İlgili Haberler

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.