Kemal Kılıçdaroğlu ve Ahmet Davutoğlu bir araya geldi: Altılı masa ve ortak mutabakat metni vurgusu

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Mustafa Kemal Mahallesi'ndeki çalışma ofisinde ziyaret etti. Yaklaşık 1,5 saat süren ziyaretin ardından iki lider gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu ve Ahmet Davutoğlu bir araya geldi: Altılı masa ve ortak mutabakat metni vurgusu
Yayınlanma:

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'na misafirperverliği için teşekkür ederek, Türk siyasetinde ve devlet hayatında geçmişte edindikleri tecrübelerin kritik bir dönemde paylaşılmasının önemli olduğunu vurguladı. Türkiye'nin mevcut riskleri ve uluslararası gelişmeler hakkında açık yürekle sohbet etmenin gerekliliğine dikkat çeken Davutoğlu, "Siyasal görüş ayrılıklarını bir kenara koyarak, tecrübeyi paylaşmak bir vazifedir. Özellikle çevremizdeki savaş ihtimali gibi ciddi tehditler varken bu tür diyaloglar önemlidir" dedi.

Siyasi liderler arasında uzun zamandır istenilen diyalog ortamının oluşmadığını belirten Davutoğlu, "Altılı masa döneminde toplumsal barış ve istişare imkanı sağlanmıştı, ancak bu geride kaldı. Yeni bir konjonktür var. Siyasi liderlerin toplumsal barış ve karşılıklı anlayış için daha fazla görüş alışverişinde bulunmaları gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu da Davutoğlu’na teşekkür ederek, ziyaretin ardından Türkiye’nin ekonomik, teknolojik ve dış politika sorunlarını detaylı bir şekilde konuştuklarını belirtti. "Bürokrasiyi ve mevcut tabloyu da ele aldık. Daha önce hazırladığımız ortak mutabakat metni üzerinde de konuştuk. Bu metnin güncellenmesi gerektiği konusunda hemfikiriz" dedi.

Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Tunç Soyer’in genel başkan adaylığına ilişkin bir yorum yaptığı hatırlatıldığında, "O konuda Tunç Bey’e soracaksınız, bana değil" yanıtını verdi. Meral Akşener’in kendisine dava açma planıyla ilgili olarak ise Kılıçdaroğlu, "Türkiye’nin ciddi sorunları varken dava açmakla ne elde edilecek? Açsın, ne olacak yani?" şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.