Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tarafsızlık tepkisi: Toplumun kutsal değerleriyle adeta dalga geçmiştir

Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partinin geleneklerine ve devletin önemine vurgu yaparak, "Bizim geleneğimizde devlet kurmak ve devlete sahip çıkmak vardır! Devlet tehlikede ise, kurtarmak yine en başta Cumhuriyet Halk Partisi’nin görevidir." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tarafsızlık tepkisi:  Toplumun kutsal değerleriyle adeta dalga geçmiştir
Yayınlanma:

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı'nın tarafsızlık ilkesine de değinerek, "Her mikrofon gördüğünde partimize ve muhalefete hakaret eden zat anlamalıdır ki, Cumhurbaşkanı tarafsız olmalıdır. Yeminini 'namusu ve şerefi' üzerine gerçekleştirmiştir. Ancak yeminine sadık kalmamış, toplumun kutsal değerleriyle adeta dalga geçmiştir." şeklinde konuştu.

CHP'nin, iktidarın hukuksuzluklarının noteri olmayacağını belirten Kılıçdaroğlu, "Biz, anayasayı tanımayanlara, Meclis’in meşruiyetine gölge düşürenlere saygı duymayız." ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu, partililerin yalnızca halk için ayağa kalktıklarını, yoksul emekliler, aç çocuklar ve hakları gasp edilen KHK’lılar için mücadele edeceklerini vurguladı.

Milletten çalınan 128 milyar doların hesabını sormak için ve milleti soyan "5’li çeteye" dur demek amacıyla ayağa kalkacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Halka, Anayasaya, rejime saygısı olmayan kimse bizden saygı beklemesin!" dedi.

Kılıçdaroğlu, yurtsever ve milletperver duruşlarıyla partisini gururlandıran milletvekillerine de selam göndererek, "Unutulmasın ki hiçbir yurttaşımızın Erdoğan ve Saray rejimini meşrulaştırma hakkı ve hukuku yoktur! Ancak mücadele etme sorumluluğu vardır!" diye ekledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.