Kılıçdaroğlu: “Biz göreve geldikten sonra önce rüşvetçiler, sonra sarayın memurları görevden alınacak”

Seçimlere 12 gün kala Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu önemli açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu: “Biz göreve geldikten sonra önce rüşvetçiler, sonra sarayın memurları görevden alınacak”
Yayınlanma:

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere 12 gün kala dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Sözcü Gazetesi'ne konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulunurken, seçimi kazanması halinde yapacağı ilk icraatlerinden bahsetti.

CHP lideri, "Biz göreve geldikten sonra öncelikle rüşvetçiler, kirli işlere aracılık edenler, devletin değil de sarayın memuru olanlar görevden alınacak." diye konuştu.

Seçimi kazanıp cumhurbaşkanı seçilmesi halinde 'görevden alınacaklar listesi hazırlandı' iddiasıyla ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, böyle bir liste hazırlamadıklarını ifade ederken, "Ama rüşvetçiden büyükelçi olur mu? Devleti temsil etmesi gereken büyükelçi, iktidar propagandası yapar mı?"

Prag Büyükelçisi Egemen Bağış ve Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ile çalışmayacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Öyle bürokratlar var ki bu iktidarın verdiği kanunsuz emirleri yapmadılar ve görevden alındılar, onları değerlendireceğiz." diye konuştu.

İlgili Haberler

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.