Kılıçdaroğlu'ndan zoom toplantısı açıklaması!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu'nun CHP içindeki bazı isimlerle yaptığı zoom toplantısı hakkında açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'ndan zoom toplantısı açıklaması!
Yayınlanma:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP içindeki bazı isimlerle yaptığı zoom toplantısı hakkında açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon programına konuştu.

''ETİK OLARAK RAHATSIZ EDİCİ BAZI UYGULAMALAR VARDI''

Kılıçdaroğlu,“Değişim Gerçeği” adlı bir hesaptan, “İmamoğlu’nun değişim A Takımı ile gizli darbe toplantısı” başlığıyla yayınlanan 14 dakikalık videoyla ilgili rahatsız oldunuz mu sorusuna '' Etik olarak rahatsız edici bazı uygulamalar vardı. Parti içi konuları televizyonlarda konuşmayı doğru bulmam. Parti içinde bir kişi genel başkanlığa aday ise gelir başımın üstünde yeri vardır. Kendisini destekleyen arkadaşlarıyla hareket edebilir'' diye cevap verdi.

TOPLANTIYA KATILANLAR DİSİPLİN CEZASI ALMAYACAK

Yapılan toplantıyı normal bulmadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, bunun CHP'de herhangi bir sonucu olup olmayacağı sorusuna ise şöyle yanıt verdi: '' Bunu biz yönetiyoruz zaten. Bunun detayını şimdi veremem.''

Kılıçdaroğlu, toplantıya katılanlar ile ilgili bir disiplin cezasının olmayacağını söyledi. İmamoğlu'nun değişim çağrılarının size yönelik olduğunu düşünüyor musunuz? sorusunu ise ''Olabilir. Bizim partide bunlar normaldir.'' şeklinde yanıtladı. Bu durumun parti disiplini içinde şuan için sorun olmayacağını belirtti.

''İMAMOĞLU'NUN YENİDEN ADAY OLMASINI İSTERİM''

Kılıçdaroğlu'na' Ekrem İmamoğlu'nu İBB'ye aday gösterecek misiniz? sorusu yöneltildi. Kılıçdaroğlu ise ''Ekrem Bey'in İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına yeniden aday olmasını isterim.'' dedi.

''PROTOKOLLE İLGİLİ BURADA KONUŞMAM DOĞRU DEĞİL''

"Ümit Özdağ ile aranızda bir protokol var mıydı?" sorusunu da yanıtlayan Kılıçdaroğlu "Evet vardı. Ama bu protokolle ilgili burada konuşmam doğru değil. Protokol kamuoyuna kapalıydı. Dolayısıyla bu protokol iki kişinin namusuna bırakılmış bir protokoldü. Onun için burada konuşamam. Nokta. Detaylarını danışmalarım dahi bilmiyordu." ifadelerini kullandı.

''BENİ DEĞİŞTİRECEK OLAN KURULTAY''

Kılıçdaroğlu değişim çağrıları hakkında da "Beni değiştirecek olan kurultay. Ben nasıl kendi kendimi değiştireyim? Bir partinin genel başkanını kurultay belirler. 100 yıldır bu böyle. Kendi kendimi genel başkanlığını bitirmem doğru değil. Bir partiyi yönetiyorsunuz. Kurallarına göre ilkelerine göre yöneteceksiniz. Partinin tüzüğü. hukuku, gelenekleri vardır." diye konuştu.

''TANJU ÖZCAN'A KİŞİSEL OLARAK KIRGINLIĞIM YOK''

Kılıçdaroğlu Tanju Özcan ile ilgili olarak da "Tanju Özcan'ı parti yönetim kurulu yüksek disiplin kuruluna sevk etti. Yüksek Disiplin Kurulu 1 yıl süreyle ihraç ediyorum dedi. Tanju Özcan'a kişisel olarak kırgınlığım yok ama parti olarak yapılan yanlış." dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.