Koray Aydın milletvekili oldu mu? Ankara 28. dönem milletvekilleri kimler?

Koray Aydın kimdir? İYİ Parti Ankara 1. Bölge Milletvekili Koray Aydın milletvekili seçildi mi? Koray Ayıdın, milletvekili oldu mu? İşte Ankara 28. Dönem Milletvekilleri listesi…

Koray Aydın milletvekili oldu mu? Ankara 28. dönem milletvekilleri kimler?
Yayınlanma:

İYİ Parti Ankara 1. Bölge Milletvekili Koray Aydın 28. dönem TBMM’de Ankara’dan kesin olmayan sonuçlara göre milletvekili oldu. Koray Aydın ile birlikte İYİ Parti 1. Bölgeden seçilerek, Meclis'e giren iki isimden biri oldu. Millet İttifakı, Ankara genelinde yüzde 43,37 ile 1 milyon 720 bin 642 oyla 18 milletvekilini Meclis'e gönderdi.

Ankara nüfusu itibariyle TBMM’ye en fazla vekil gönderen ikinci şehir olacak. 600 milletvekilinin 36'sı başkent Ankara'dan çıkacak. Sandıkların büyük bir bölümünün açılmasının ardından kentte de büyük oranda Meclis’e gidecek vekiller belli oldu. Peki, Ankara 28. dönem milletvekilleri kimler oldu?

İYİ Parti Ankara Milletvekilleri:

İYİ Parti tarafından Ankara 2. bölge 3. sıradan aday gösterilen Uğurhan Ferudun Berat Tiryaki’nin durumu netleşti. Seçim sonuçlarına göre 2. bölgede 1 milletvekili çıkaran İYİ Parti’den Adnan Beker vekil seçilirken Uğurhan Ferudun Berat Tiryaki ise seçilemedi.

İYİ Parti’de Ankara 1. Bölgeden Koray Aydın, Ahmet Eşref Fakıbaba, 3. Bölgeden ise Yüksel Arslan ve Kürşad Zorlu vekil seçildi.

Koray Aydın kimdir?

Koray Aydın (5 Aralık 1955, Trabzon), Türk siyasetçi ve eski Bayındırlık ve İskan Bakanı. Koray Aydın, 5 Aralık 1955 tarihinde Trabzon'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini babası Halil İbrahim Aydın'ın memuriyeti sebebiyle Anadolu'nun çeşitli yerlerinde tamamladı. 1978 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu.
Milliyetçi Hareket Partisi
Erken yaşta siyasete katılan Aydın, 1976 yılında Yönetim Kurulu Üyesi olarak Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon Gençlik Kolları üyesi olarak katıldı. Daha sonra MHP Trabzon Gençlik Kolları Başkanlığına yükseldi. MHP Trabzon Gençlik Başkanı olarak 1977 Türkiye genel seçimleri'nde aktif çalışmalar yürüttü. 12 Eylül Darbesi'nin ardından siyasi yasakların kalkmasıyla, 1985 yılında ismi Milliyetçi Çalışma Partisi olarak değişecek Muhafazakâr Parti'nin kuruluş çalışmalarına katıldı.

MYK Üyesi ve Genel Muhasip Yardımcısı olarak görev aldığı Milliyetçi Çalışma Partisi, daha sonra Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürüttü. İlk defa 1991 Türkiye genel seçimleri'nde Trabzon milletvekili olarak meclise girdi ve 1995 yılında yapılacak genel seçimlerine kadar Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi olarak, önemli hizmetlerde bulundu.

1995 Türkiye genel seçimleri'nin hemen ardından MHP Genel Sekreteri olan Aydın, bu görevini en yakınındaki isimlerden biri olarak uzun yıllarını paylaştığı, MHP'nin kurucusu ve ilk genel başkanı Alparslan Türkeş'in vefatına kadar sürdürdü. Devlet Bahçeli'nin 6 Temmuz 1997 tarihinde yapılan Milliyetçi Hareket Partisi 5. Olağanüstü Kongresi'nde yeni genel başkan seçilmesinin ardından Kasım 1997 tarihi itibarıyla yeniden MHP genel sekreterli oldu. 1999 Türkiye genel seçimleri'nde Ankara milletvekili olarak meclise girdi.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı
Partisi seçimden %17.98 oy oranıyla 2. parti çıkınca ve hiçbir parti tek başına iktidar olmak için gereken sandalye sayısını geçememesi üzerine kurulan DSP ve ANAP ile koalisyon hükümetinde Türkiye Cumhuriyeti Bayındırlık ve İskan Bakanı olarak yer aldı. Bakan olarak Aydın, bakanlığı döneminde 1999 Düzce depremi ve 1999 İzmit depremi ardından önemli proje ve çalışmalar yürüttü. Önce prefabrik konutları 30 Kasım 1999 tarihinde tamamlayarak, 30 Kasım’ı “devlet sözünün tutulduğu miladi bir tarih” yapan Koray Aydın, ardından “Türk Asrının Gurur Projesi” olarak nitelendirilen Kalıcı Konutları, depremzedelerin hizmetine sunarak başarılarını taçlandırdı. 5 Eylül 2001 tarihinde Bayındırlık ve İskan Bakanlığı görevinden kendi isteği ile ayrılan Koray Aydın, 3 Kasım 2002 Milletvekili seçimlerine kadar TBMM’de MHP Grup Başkanvekili olarak hizmetlerine devam etti.

Bakanlığı sırasında yaptığı işlemler nedeniyle kendi isteğiyle Yüce Divan'da yargılanmış ancak beraatine karar verilmiştir. Kendisi, eşi ve çocuklarının da mal varlıkları üzerindeki ihtiyati tedbir kararını da kaldırdı.

MHP Genel Başkanlık Adaylığı
Aydın, 2011 Türkiye genel seçimlerinde MHP Trabzon milletvekili olarak meclise girdi ve bu süre zarfında Milli Savunma Komisyonu Üyesi olarak görev yaptı. 4 Kasım 2012 tarihinde gerçekleştirilen Milliyetçi Hareket Partisi 10. Olağanüstü Büyük Kurultayı'nda MHP genel başkanlığına aday olarak Bahçeli ile genel başkanlık için yarıştı. Bahçeli 1,214 delegenin 725'inin oyunu alarak tekrar genel başkan seçilirken Aydın, 441 oy alarak 2. sırada kaldı. Aydın'ın aldığı oy Genel Merkez yönetimine ilişkin rahatsızlık ve parti içi muhalefet güçleniyor değerlendirmesine yol açtı.1 Kasım 2015 Erken Genel Seçimleri'nin MHP açısından başarısızlık olduğunu düşünen Koray Aydın, partinin yeniden yapılandırılması ve iç muhasebe yapması için "Olağanüstü Kurultay" çağrısında bulundu. Koray Aydın daha sonra Ankara'da partinin yeninden yapılması ve yönetimde değişim için ortaya koyduğu "Ülkücü Gelecek" vizyonunu açıkladığı "Ülkücü Gelecek ve İktidar için Büyük Ankara Buluşması" programında Genel Başkan adaylığını açıkladı.

İşte Ankara Milletvekilleri listesi:

Ankara 1. bölge milletvekilleri ve partileri: Yıldırım Tuğrul Türkeş / Ak Parti Jülide Sarıeroğlu / Ak Parti Murat Alparslan / Ak Parti Zehranur Aydemir / Ak Parti Gamze Taşçıer / Chp Deniz Demir / Chp Onur Konuralp / Chp Sadullah Ergin / Chp Mustafa Nedim Yamalı / Chp Aliye Timisi Ersever / Chp Mevlüt Karakaya / Mhp Koray Aydın / İyi Parti Ahmet Eşref Fakıbaba / İyi Parti

Ankara 2. bölge milletvekilleri ve partileri: Vedat Bilgin / Ak Parti Lütfiye Selva Çam / Ak Parti Orhan Yegin / Ak Parti Zeynep Yıldız / Ak Parti Osman Gökçek / Ak Parti Kurtcan Çelebi / Ak Parti Murat Emir / Chp İdris Şahin / Chp Semra Dinçer / Chp Sadir Durmaz / Mhp Adnan Beker / İyi Parti

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.