Koray Aydın'dan Erdoğan'la görüşen Meral Akşener'e sert tepki: "İYİ Parti’nin tabanı, bu görüşmeyi asla tasvip etmeyecektir"

İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın, sosyal medya üzerinden sert bir açıklama yaparak partisinin Kurucu Genel Başkanı Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeye tepki gösterdi.

Koray Aydın'dan Erdoğan'la görüşen Meral Akşener'e sert tepki: "İYİ Parti’nin tabanı, bu görüşmeyi asla tasvip etmeyecektir"
Yayınlanma:

Koray Aydın, görüşme hakkında herhangi bir açıklama yapılmamasını eleştirerek, kamuoyunun bu bilgiyi Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan öğrenmesini eleştirdi.

Aydın, İYİ Parti'nin yeni seçilen Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'na yapılan bir "hayırlı olsun" ziyaretinin dahi olmamasını vurgulayarak, Akşener'in ziyaretini "İYİ Parti Eski Genel Başkanı" sıfatıyla yapmasını parti kimliğine zarar verici buldu. Akşener'in hala İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi olduğunu hatırlatan Aydın, görüşmenin partinin kurumsal kimliğini doğrudan etkilediğini savundu.

Partili bazı kişilerin, görüşmenin parti tabanında rahatsızlık yaratmayacağına dair açıklamalarına karşın Aydın, içeriğin tatminkar bir şekilde açıklanmaması halinde bu durumun İYİ Parti'ye olan desteği zedeleyeceğini belirtti. Aydın, görüşmenin Anayasa tartışmalarının yaşandığı bir döneme denk gelmesini de endişe verici buldu.

Son olarak, Akşener'in görüşmenin konusunu ve içeriğini net bir şekilde İYİ Partililere ve kamuoyuna açıklamaya davet eden Aydın, partinin temel amacının AK Parti iktidarına karşı durmak olduğunu ve böyle bir görüşmenin kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Koray Aydın, İYİ Parti kurultayında Müsavat Dervişoğlu'na rakip olmuş ve 611 oy alan rakibi karşısında 548 oy almıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.