Kutlu Parti Genel Başkanı Yusuf Halaçoğlu oldu!

Tarihçi Yusuf Halaçoğlu, dün Ankara'da gerçekleştirilen Kutlu Parti Kurucular Kurulu Toplantısı'nda oy birliğiyle parti genel başkanlığına seçildi. Kutlu Parti'den yapılan yazılı açıklamaya göre, toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi ve partinin yetkili organları da belirlendi.

Kutlu Parti Genel Başkanı Yusuf Halaçoğlu oldu!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Yusuf Halaçoğlu, dün Ankara'da yapılan Kutlu Parti Kurucular Kurulu toplantısında genel başkan olarak görevine başladı.

''SAĞCI DEĞİLİZ, SOLCU DEĞİLİZ AMA ORTACI VEYA MERKEZCİ DE DEĞİLİZ''

Seçim sonrası bir konuşma yapan Yusuf Halaçoğlu, partisinin ideolojik duruşunu net bir şekilde ortaya koydu. Halaçoğlu, "Sağcı değiliz, solcu değiliz ama ortacı veya merkezci de değiliz. Hatta merkez sağcı ve merkez solcu da değiliz. Bunlar Batı'nın bize empoze ettiği yapay sınıflandırmalardır. Sahada karşılığı yoktur. Biz doğrudan doğruya vatanseveriz." ifadelerini kullandı. Ayrıca, kendilerine yöneltilen "Türkçü veya milliyetçi değil misiniz?" sorusuna ise Halaçoğlu, "Vatanseverlik hepsini kapsar." diyerek cevap verdi.

KUTLU PARTİ'NİN KURULUŞ AŞAMASI

Kutlu Parti'nin kuruluş dilekçesi 13 Haziran'da İçişleri Bakanlığına verilmişti. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı da partinin kuruluş işlemlerini 28 Haziran'da tamamlayarak, Kutlu Parti'yi "faaliyette olan siyasi partiler" arasına ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.