Mansur Yavaş'tan kurultayda sitem: 'Polemik çıkarmak istemiyorum ama...'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP'nin tüzük kurultayında yaptığı konuşmada, partisine sitem dolu sözlerle dikkat çekti.

Mansur Yavaş'tan kurultayda sitem: 'Polemik çıkarmak istemiyorum ama...'
Yayınlanma:
Güncelleme:

Yavaş, sözlerine "Polemik çıkarmak istemiyorum ama..." diyerek başladı ve iki belediye başkanının konuşturulması üzerinden yapılan tercihlerin fitneye zemin hazırladığını söyledi.

'FİTNE ATEŞİNE ODUN ATMAK İSTEMİYORUZ'

Yavaş, aylardır Ekrem İmamoğlu ile kendisi arasında yaratılmaya çalışılan rekabete tepki gösterdi ve "Ekrem mi, Mansur mu?" tartışmalarına karşı çıktığını belirtti. "Sadece iki belediye başkanının konuşturulması, fitne ateşine odun atmak olur. Biz 14 büyükşehir belediye başkanıyız, sadece ikisini konuşturmak doğru değil" dedi. Yavaş, tüm belediye başkanlarının fikirlerini açıklama fırsatına sahip olması gerektiğini vurguladı.

'HAZIRLIKSIZ BİR KONUŞMA YAPTIM'

Yavaş, konuşmasının hazırlıksız olduğunu ifade ederek, "Bir saat önce bana telefon açılıp siz de konuşun dendi. Ekrem Başkan'ın yaptığı gibi kapsamlı bir konuşma yapmak isterdim" dedi. Ayrıca, kurultayın önemli olduğunu ve Türkiye'nin sorunlarına çözüm üretmenin parti olarak görevleri olduğunu belirtti.

'2002 DÖNEMİNİ HATIRLAYIN'

Konuşmasının devamında, 2002 yılında AK Parti'nin iktidara geldiği dönemi hatırlatan Yavaş, o zamanın yoksullukla mücadele söylemlerine atıfta bulundu. "Yoksulluğu kullanarak iktidara geldiler, şimdi ise yolsuzluklarla anılıyorlar" diyen Yavaş, bugünkü hükümetin halkın yoksulluğunu görmezden geldiğini söyledi.

'ARTIK RAKİBİMİZ AKP DEĞİL, ADLİYE'

Yavaş, hükümetin yerel yönetimlere baskı uyguladığını belirterek, "Artık rakibimiz AKP değil, savcılar ve adliyeler. Her fırsatta açığımızı arayacaklar, ama bulamayacaklar" ifadelerini kullandı. Belediyelerinin şeffaflık ve adaletle yönetildiğini vurgulayan Yavaş, yolsuzluk yapmadan da başarılı bir şekilde yönetim sergileyebileceklerini söyledi.

'NE ADLİYEDEN NE BAŞKA BİR ŞEYDEN KORKUYORUZ'

Konuşmasını kararlılık mesajlarıyla sonlandıran Mansur Yavaş, "Ne adliyeden ne de başka bir şeyden korkuyoruz. 5 yıldır karalamalara rağmen halkın desteği daha da arttı. İlk seçimde iktidara geleceğimizden şüphem yok" dedi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.