Meral Akşener İYİ Parti kongresinde ittifaktan ayrılabilir!

Kulislerde, Meral Akşener'in bu hafta İYİ Parti kongresinde flaş bir açıklama ile Millet İttifakı'ndan ayrılık açıklaması yapacağı konuşuluyor. Tam da bu sırada CHP lideri Kılıçdaroğlu 6'lı masayı genişleteceğinin sinyallerini verdi.

Meral Akşener İYİ Parti kongresinde ittifaktan ayrılabilir!
Yayınlanma:

Meral Akşener, seçim sürecinde sert açıklamalar yaparak ayrıldığı 6'lı masaya geri dönmek zorunda kalmıştı. Bu tutumu yüzünden partililerden eleştiriler alan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, süriz bir iddia ile gündeme geldi. Kulislerde konuşulan iddiaya göre, Meral Akşener bu hafta yapılacak İYİ Parti kongresinde Millet İttifakı'ndan ayrıldığını açıklayacak.

İNCELDİĞİ YERDEN KOPUYOR

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde destekledikleri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanamaması, bununla birlikte parlamentoda da istedikleri vekil sayısını elde edemeyen İYİ Parti'de kazan kaynıyor. Akşener'in liderliğinin de ciddi anlamda tartışılmaya başlandığı bu süreçte sürpriz bir iddia ortaya atıldı. Ankara kulislerinde konuşulanlara göre; Akşener, bu haftaki grup toplantısında 6'lı Masa ile ipleri tamamen koparacak.

İSMAİL SAYMAZ DA KONUŞTU

Gazeteci İsmail Saymaz da Sözcü TV'de konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede "Üslubunun, içeriğinin sert olacağını duyuyorum. Millet İttifakı'yla ayrılığını iddia edecek ve İYİ Parti bundan sonra milliyetçi muhafazakar bir üçüncü yol olarak konumlanacak" diye konuştu.

16'LI MASA AÇIKLAMASI

Bu iddiaların dillendirildiği süreçte ittifak ortaklarından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan da faklı bir çıkış geldi. 6'lı Masa'yı genişleteceklerinin sinyalini veren CHP lideri, "Hiçbirimizin, hiçbir CHP'linin umutsuzluğa kapılma hakkı yoktur. En zor koşullarda Türkiye'yi aydınlığa çıkarmak bizim görevimizdir. Değil 6'lı masa Türkiye'nin aydınlığa çıkması için gerekirse 16'lı masa kuracağım. Bu Duyunu Umumiye kabinesini mutlaka göndereceğiz" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.