Murat Kurum'dan CHP lideri Özgür Özel'e İlginç cevabı: "Bir yerde söz konusu olan milletin canı ise orada siyaset biter"

AK Parti Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi Çevre Komisyonu Başkanı ve 31 Mart Seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'in Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden kazasıyla ilgili kendisine yönelik eleştirilerine yanıt verdi.

Murat Kurum'dan CHP lideri Özgür Özel'e İlginç cevabı: "Bir yerde söz konusu olan milletin canı ise orada siyaset biter"
Yayınlanma:

Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Özel'in CHP Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmayı ele alarak, Özel'in "teknik açıdan tamamen yetersiz ve eksik, hukuki açıdan tamamen kusurlu, siyasi açıdan topyekûn kasıtlı ve hedef gösterici" bir manipülasyon yaptığını söyledi. Kurum, İliç'teki maden kazasının yerel seçim sürecinde kirli siyasete alet edildiğini belirterek, "Bugün de henüz kurumlara bile tebliğ edilmemiş ama CHP'li isimlerin elden ele dolaştırdığı bilirkişi raporuyla yeniden gündeme getirilmiştir" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı döneminde söz konusu işletmeye verilen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu'nu dile getiren Kurum, ÇED sürecinde sadece kapasite artışının çevreye etkisinin değerlendirildiğini ve bu değerlendirme sonucunda onay verildiğini belirtti. ÇED kararlarının bakanlık tarafından tek başına değil, ilgili kurum ve kuruluşların değerlendirmeleri, komisyon çalışmaları dikkate alınarak teknik ve bilimsel esaslara dayalı olarak verildiğini vurgulayan Kurum, "Bugün dillerine doladıkları ÇED kararı, 21 kurum ve kuruluşun İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu Üyelerinin olumlu ve ortak görüşüyle alınmıştır" şeklinde konuştu.

Murat Kurum, siyasetin millete hizmet aracı olduğunu ve bu hizmetin yalan, iftira ve haksız suçlamalarla yapılmayacağını belirterek, "Bir yerde söz konusu olan milletin canı ise orada siyaset biter. Sayın Özel’i, haktan ve adaletten yana tavır almaya, insanımızın can sağlığını siyasi malzeme yapmamaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı. Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanan çukur kazasında hayatını kaybeden çocuk ve Beşiktaş'taki yangında hayatını kaybeden vatandaşlara dikkat çekerek, Özel'in bu olaylar üzerinden siyaset yapmasını eleştirdi. Kurum, kendilerinin her zaman milletin zor anlarında yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.