Müsavat Dervişoğlu: ''İtirazımız tek adam rejimine''

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında gündeme dair önemli açıklmalarda bulundu. Dervişoğlu, ''İtirazımız, millilik masallarıyla, Türk milletinin özüyle oynayan, hizmet etmekle yükümlü oldukları Türk milletinden, kendilerine hizmet etmeye adanmış, köleler, paryalar, kalabalıklar yaratmaya çalışanlaradır.'' dedi.

Müsavat Dervişoğlu: ''İtirazımız tek adam rejimine''
Yayınlanma:
Güncelleme:

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına katılımcılara teşekkür ederek başlayan Dervişoğlu, İYİ Parti'nin kuruluş sürecine değinerek, "25 Ekim 2017’de bir olay oldu, İYİ Parti kuruldu ve Türkiye’de bir şeyler değişmeye başladı. Bu değişim, taşıma suyla ya da seçmenlerle değil, milyonlarca insanın duyguları, talepleri ve itirazlarının İYİ Parti çatısı altında ortaklaşmasıyla gerçekleşti. Bir 'sosyoloji', İYİ Parti’de cisimleşti." dedi.

"İYİ PARTİ, CUMHURİYETİMİZİ VE MİLLETİMİZİ KORUMAK İÇİN YOLA ÇIKTI"

Dervişoğlu, "İYİ Parti, 15 Temmuz’da milletin devleti sokaktan topladığı çıkar çatışmalarına karşı, 10 milyon kaçak sığınmacıya karşı, Çözüm Süreci adı altında milletimizi çözme hayallerine karşı, Cumhuriyet'imizi kollamak ve Türk milletini korumak için kararlılıkla yola çıkmış bir siyasi hareket olarak kendini hissettirdi." ifadelerini kullandı.

"ATATÜRK'ÜN HEDEFİ: MUASIR MEDENİYETİN ÜSTÜNE ÇIKMAK"

Dervişoğlu, İYİ Parti’nin değerlerinin Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet'in değerleriyle örtüştüğünü belirterek, "İYİ Parti’nin sevgisi, şanlı tarihimizin altın halkaları sayılan Türk Büyüklerine ve Mustafa Kemal Atatürk’e duyduğu sevgidir. İYİ Parti’nin değerleri, milletimizin milli ve manevi değerlerinin bütünü, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in şahikalarıdır," dedi. Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti'nin Atatürk’ün belirlediği hedeflerden saptırıldığını ve bunun her İYİ Partilinin içini kemiren bir sorun olduğunu vurguladı.

"TEK ADAM SİSTEMİNE KARŞI BAŞKALDIRIYORUZ"

Konuşmasında Türkiye'nin mevcut siyasi sistemini eleştiren Dervişoğlu, "Yolsuzluğun, yoksulluğun, kimliksizleştirmenin, hukuksuzlaştırmanın ve köleleştirmenin adeta isim koyulmuş toplamı olan tek adam sistemine, şahsım devletine, bu ucube rejime karşı başkaldırıyorum." ifadelerini kullandı. İYİ Parti’nin, Türk milletine yakışmayan bu düzene karşı mücadelesini sürdüreceğini belirten Dervişoğlu, partisinin kararlılıkla yoluna devam edeceğini söyledi.

"BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ"

İYİ Parti’nin kuruluş felsefesine ve mücadelesine inanan herkesi saflarına katılmaya davet eden Dervişoğlu, "Bizleri yetiştirenleri, millete hizmet yolunda çıktıkları mücadeleye baş koyanları, yeni, kutlu ve büyük bir yolculuk için saflarımıza çağırıyorum. Birlikte başaracağımıza yürekten inanıyorum," diye konuştu.

NORMALLEŞME ELEŞTİRİSİ

Dervişoğlu, “Haftalardır bu kürsüden, Erdoğan'ın gündemi saptırma taktiklerini ele alıyoruz. Bu taktikler, gerçek sorunların konuşulmadığı ve asıl sorunların çözülmediği her bir dakika boyunca, toplumumuzun daha yoksul ve daha adaletsiz koşullara sürüklenmesine neden oluyor.” ifadelerini kullandı. Ayrıca, “normalleşme” söyleminin bir yanılsama olduğunu belirterek, İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaların gerçekleri saptırdığını söyledi.

Dervişoğlu, hükümete hitaben, “Bir yükünüz milletin oyunun vebalidir, bir yükünüz milletin güveninin vebalidir. O taşına yol bırakılırsa o yol artık siyaset yolu değildir, şahsi ikbal ve istikbal yoludur.” dedi. İYİ Parti'nin, saray siyasetine ve karanlık dehlizlerden çıkan fitnelere asla yer vermeyeceğini vurguladı.

"VEFAYI BOZA SANIP İÇENLERE İHTİYACIMIZ YOK"

Dervişoğlu, Erdoğan’ın yönetim tarzını eleştirerek, “Erdoğan'ın şahsım devletine, ucube rejimin doğurduğu sonuçlara, saray medyasınca tertiplenen dünya lideri törenlerine ve sözde Türkiye milleti yaratma deneylerine karnımız ziyadesiyle toktur. Vefayı boza sanıp içenlere de hiç ama hiç ihtiyacımız yoktur.” şeklinde konuştu. Hükümetin toplumu bir cadı kazanında kaynatıp muhalefeti susturma çabalarını reddettiklerini belirtti.

MEHMET ŞİMŞEK'E SERT ÇIKIŞ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e de eleştirilerde bulunan Dervişoğlu, “İngiliz finans sermayesinin çıkarlarını kendi vatandaşlarının çıkarlarına tercih ediyorsun. Soho caddelerinde dolaştığın kadar, bir kez olsun halkın arasında yer al.” dedi. Emeklinin, asgari ücretlinin ve işsiz gençlerin sıkıntılarını dinlemesi gerektiğini ifade etti.

AYŞE ATEŞ-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ

Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ayşe Ateş ile yaptığı görüşmeye değinerek, “Bu bayramın adaletten yoksun geçirdikleri son bayram olmasını temenni ediyorum. Erdoğan, o görüşmede Ayşe Ateş'in gözlerinin içine bakarak ‘Evet, ben bu ülkenin cumhurbaşkanıyım ama katillere dokunamıyorum’ dememişsindir.” şeklinde konuştu.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.