Ömer Çelik’ten Netanyahu’ya tepki!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Amerika Kongresi'ndeki konuşmasına sert tepki gösterdi. Çelik, Netanyahu'nun konuşmasında yer alan ifadeler ve Kongre üyelerinin ayakta alkışlamasına yönelik eleştirilerini dile getirdi.

Ömer Çelik’ten Netanyahu’ya tepki!
Yayınlanma:

AK Parti Genel Merkezi'nde gazetecilere açıklamalarda bulunan Ömer Çelik, Netanyahu’nun Amerikan Kongresi'ndeki konuşmasının insanlık tarihinin en utanç verici görüntülerinden biri olduğunu belirtti. Netanyahu’nun kınanması gereken işlere imza attığını söyleyen Çelik, “Netanyahu Amerikan Kongresi'nde defalarca alkışlandı. Amerika'ya ve diğer devletlere yönelik sözleri yerli yersiz alkışlanarak aslında topyekûn bir akıl dışılığın herkesi nasıl sardığını gösteriyor” dedi.

AYAKTA ALKIŞLANMASI ŞAŞIRTICI

Çelik, Netanyahu'nun bu şekilde alkışlanmasının insan hakları ve uluslararası hukuk düzeninin bir parlamentoda tamamen ayaklar altına alınması anlamına geldiğini vurguladı. Amerikan Kongresi üyelerinin Netanyahu’yu ayakta alkışlamasının şaşırtıcı olduğunu belirten Çelik, “Netanyahu, Amerikan Kongresi'nde üniversitelerde protesto yapan Amerikan vatandaşlarını, akademisyenleri ve öğretim üyelerini aşağılayıcı ifadeler kullanıyor ve bunlar da alkışlanıyor. Bu, insanlık dışı bir siyaseti ve eylemleri yürüten bir kişinin alkışlanması anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

“NETENYAHU GAZZE YARDIMLARINI ENGELLİYOR”

Bir gazetecinin Netanyahu’nun 'Filistin’e giden yardımların Hamas’ı engellediği' iddiasına ilişkin sorusunu yanıtlayan Çelik, Netanyahu’nun Gazze’deki yardımları engellediğini belirtti. Çelik, “Bütün uluslararası kurumlar Gazze'deki çocukların açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ve yardımların Netanyahu'nun emriyle engellendiğini ifade ederken, Netanyahu bunun tersini iddia ediyor. Yardımları engelleyen de, Gazze'deki kadınlara ve çocuklara ulaşmasını engelleyen de Netanyahu hükümetidir” dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.