Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ: Bu işi demokratik yöntemle çözeceğiz

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Suriyelilere yönelik olarak başlayan protesto eylemleriyle ilgili sükunet çağrısı yaptı. Gençlere seslenen Özdağ, "Bu işi çözeceğiz. Öfkenizi sokağa değil sandığa götürün. Bu işi demokrasi ile çözeceğiz." dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ:  Bu işi demokratik yöntemle çözeceğiz
Yayınlanma:
Güncelleme:

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Kayseri'de Suriyeli bir kişinin çocuğa tacizi ile başlayan ve birçok kente yayılan protesto eylemleri ilgili olarak sükunet çağrısı yaptı.

Özdağ, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında sorunların AK Parti'nin 2011'den bu yana izlemiş olduğu hatalı Orta Doğu, Suriye ve açık kapı politikasından kaynaklandığını ileri sürdü.

Özdağ, Türkiye'nin sınırlarından hala kaçak olarak ülkeye girenler olduğunu belirterek, "Ülkemizde 5 milyon kayıtlı Suriyeli geçici koruma altına alınmış sığınmacı, 2 milyon kaçak Suriyeli, en az 2 milyon Afgan, 2 milyon değişik Afrika ülkesinden gelen insan ve 2 milyonu aşan Pakistan, Rusya, Mısır, Libya, Bangladeş vs. ülkelerden gelen insanla birlikte 13 milyonu aşan bir yabancı nüfus bulunmaktadır. Her gün sınırlarımızdan kaçak olarak resmi raporlara göre bin ile bin 250 arasında insan geçmektedir." diye konuştu.

SEKTÖR OLUŞTU

İnsan kaçakçılığının sektör olduğunu anlatan Özdağ, "Sınırlardan geçen kaçaklar dışında gümrük kapılarından para karşılığı, rüşvetle geçen bir çarkın oluştuğu konusunu yıllardan beri biliyor fakat söylemiyorduk. En son gerçekleşen general dahil tutuklamalar aysbergin sadece su üstündeki kısmıdır. Ve yine kaçaklara geçici sığınmacı statüsü veren ki bu sadece Suriyelilere verilen bir statüdür ya da oturma izni veren ücreti karşılığı bir yapı bürokrasi içerisinde oluşmuştur. Bu konuda da bir siyasetçi bürokrat iş birliğiyle adeta oturma ve vatandaşlık satılmaktadır." ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşebileceğini açıklamasından sonra Kayseri'deki olayın başladığını anlatan Özdağ konuşmasını şöyle tamamladı:

"BU İŞİ DEMOKRATİK YÖNTEMLE ÇÖZECEĞİZ"

"Suriye'de bu süreç başladıktan sonra Kayseri'de, bir Suriyeli 6 yaşında bir kız çocuğunu taciz ediyor. Polis gözaltı yapmak isteyince yıllardan bu yana şımartılmış olan Suriyeliler bu tacizciyi Türk polisine vermek istemiyorlar. Meselenin başlangıç noktası budur. Eğer bu tacizci ailesi tarafından sahiplenilmese ve polise teslim edilse Kayseri'de hiçbir olay çıkmayacak.

Değerli Türk milletine bir kez daha seslenmek istiyorum; yorgun olmakta, kızgın olmakta, öfkeli olmakta haklısınız.

Sevgili gençler, sizler de çok haklısınız. Ama şunu lütfen bilin, hepinizden daha fazla Türkiye'nin güvenliği, Türk milletinin refahı ve sığınmacıların, kaçakların vatanlarına dönmesi konusunda fikri ve fiziki mesai harcamış birisiyim. Bu işi çözeceğiz. Öfkenizi sokağa değil öfkenizi sandığa götürün. Bu işi demokrasi içerisinde, hukuk devleti içerisinde, uluslararası hukuk içerisinde çözeceğiz ve bu insanları vatanlarına, Türk devletine ve Türk milletine yakışır şekilde yollayacağız.

Sakın sizlere vurun kırın diyenlere inanmayın. Tekrar ediyorum. Sakın size vurun kırın diyenlere inanmayın. Vurun kırın diyenler ya çok öfkeli ama stratejik anlamda değerlendirme yapamayacak insanlardır. Ya da vurun kırın diyenler provokatörlerdir, ajanlardır. Türkiye'nin vurup kırmakla değil siyasi yoldan oyla ve hukuk içerisinde bir çözümü var ve bu çözüme hep birlikte erişeceğiz inşallah.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.