Ümit Özdağ, CHP Lideri Özel'e sığınmacı ve kaçak dosyası verdi

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, CHP Lideri Özgür Özel'i bugün genel merkezde ziyaret etti. Özdağ, ziyaretinde Türkiye'deki sığınmacı ve kaçaklarla ilgili olarak hazırlanan bir dosyayı Özel'e verdi. Özdağ Türkiye'nin Ottowa anlaşmasından çekilmesini istedi.

Ümit Özdağ, CHP Lideri Özel'e sığınmacı ve kaçak dosyası verdi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve beraberindeki heyet ile CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi. CHP Lideri Özel’e CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile Genel Başkan Yardımcıları Gül Çiftci, Gamze Taşcıer ve Aylin Nazlıaka eşlik etti.

adsiz-tasarim-2024-07-04t125633-182.jpg

Zafer Partisi heyetinde ise Zafer Partisi Genel Sekreteri Cezmi Polat, Zafer Partisi Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Şehirlioğlu, Zafer Partisi Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Av. Murat Yıldız, Zafer Partisi Kadın, Aile ve Çocuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Esmaül Hüsna Aslan yer aldı.Görüşmeden sonra açıklama yapan CHP Lideri Özgür Özel Kayseri'de yaşanan olaylar üzerinde görüşlerini paylaştıklarını söyledi. Özel " Bugün Türkiye'nin çözülmesi gereken sığınmacı, düzensiz göç, kaçak göçmen sorunu vardır. Zamanında 'Esad ile görüşün' dediğimizde bize demediklerini bırakmayanlar şimdi Esad ile tatil yapma noktasına geldiler. Yarın Bükreş'e uçacağım. Burada liderlere bir kez daha sorunun çözümüne yönelik irademizi ifade edeceğim" dedi.

CHP olarak tüm siyasi partilerin Meclis'te temsil ediliyor olmasını istediklerini anlatan Özel seçim barajını sıfır olması gerektiğini kaydederek "Tüm partilerin Hazine'den eşit şekilde istifade etmeleri gerektiğini savunuyoruz. Meclis'te temsilcileri olmadığı için muhalefet partilerine bir dizi ziyaret yapıp yasal düzenleme önerileri olan bir teklifte bulundular. O konuyla ilgili açıklama yapıp yapmamak sayın genel başkanın değerlendirmesine tabidir. Biz tekliflerini aldık."

ÖZDAĞ'IN ÖNERİSİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın açıklamaları ise "Ülkemizin en önemli gündemi 13 milyon sığınmacı ve kaçak. Bunların durdurulması konusunda bazı somut ve yasal düzenleme gerektiren önerilerimiz vardı. Bu önerilerimizi Meclis'te üzerinde düşünülmesi için ilettik. Bunlardan bir tanesi Ottowa Anlaşması'ndan Türkiye'nin geri çekilmesiyle ilgili. Diğeri ise sınırdaki askeri birliklerimizin yeni bir hukuki düzenlemeyle silah kullanma yetkisinin genişletilmesi. Bunları değerlendirecekler. Toplantının amacı 'Türkiye daha güvenli olsun'du. Ben de görüşmelerimizin devam edeceğini umuyorum."

BOZKURT İŞARETİ

Açıklamanın sonunda bir gazetecinin MilliFutbolcu Meri Demiral'ın maç sonu bozkurt işareti yapmasıylailgilidüşüncesi soruldu. Ümit Özdağ, soruya Bozkurt işareti yaparak, "Bu Türk milletini 2000 yıldan beri işareti. Bozkırda karşılaşanlar birbirlerine Türk milleti olduğunu göstermek için bozkurt yaparlar. Bunun herhangi bir siyasi partiyle ilgisi yok" diye cevap verdi.

adsiz-tasarim-2024-07-04t143527-383.jpg

Almanya'ya tepki gösteren Özdağ, "Almanya'nın Bozkurt işareti yapanlarla değil, Nazi işareti yapanlarla uğraşması daha iyi olur" dedi.

ÖZEL'DEN ZAFER İŞARETLİ YANIT

Özgür özel ise aşynı soruya "UEFA'nın harekete geçmesini doğru bulmuyoruz. Ama bu tartışmayı Türkiye'de büyütmek, köpürtmek başta milli takıma zarar verir. Bundan birkaç yıl önce başka bir futbolcu zafer işareti yapınca, bugün bu işareti savunanlar tarafından linç edilmişti. Onları kendilerini sorgulamaya davet etmek gerekir."diye yanıt verdi

Görüşmede Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ'ın Türkiye'deki sığınmacı ve kaçaklar konusunda hazırladığı bir dosyayı CHP Lideri Özgür Özel'e verdiği öğrenildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.