Ümit Özdağ: Yeni Müfredat'ı komple reddediyoruz

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, AK Parti iktidarında Milli Eğitim müfredatında, küçük yamalarla sürekli değiştirilen ancak köklü değişiklik diyebileceğimiz ve dördüncüsü olan ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ni kökten reddettiklerini açıkladı. Özdağ, 2. Dünya Savaşı'nda Nazilerin istediği müfredatı Bakan Tekin’in yaptığını iddia etti.

Ümit Özdağ: Yeni Müfredat'ı komple reddediyoruz
Yayınlanma:
Güncelleme:

Prof. Dr. Özdağ, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Bakan Yusuf Tekin’in müfredatı değiştirmeye 2013’teki müsteşarlığı döneminde başlanıldığını ve o yıldan beri üzerinde kapsamlı çalışılmış olduğunu bizzat Bakan’ın ifadesinden öğrendiklerini öne sürdü. Özdağ, "Millî Eğitim Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün vatandaşlarına görüş hakkı sunmuş, üstelik görüşlerimizi belirtmemiz için bir hafta gibi uzun bir süre bahşetmişti! Yusuf Tekin, siz Türk milletinin aklını küçümsüyor musunuz? Mayıs’ın ilk haftasından itibaren yeni müfredat hakkında eğitimciler, sendikalar konuşmaya ve seslerini yükseltmeye başladı. Görücüye çıkan bu taslak üzerine MEB önünde bir gösteri düzenlendi, basın ve yayın organlarında yazılar çıktı, elinde çubukları olan sözde uzmanlar ve ana muhalefetimsiler birkaç açıklama yaptı. Liyakatsiz kelimesinin karşılığı Yusuf Tekin’dir.” dedi.

TÜRKİYE KÜME DÜŞÜYOR

AK Parti iktidarının 22 yıldır bu ülkeyi ve MEB’i tek başına yönettiğini anlatan Özdağ, “22 yıldır eğitim geriliyor. Türkiye beşerî sermaye sıralamasında küme düşüyor. AKP Başkanı aynı zamanda Cumhurbaşkanı yıllar önce kanımızı donduran “Kindar ve dindar nesil yetiştireceğiz.” cümlesini zikrettiğinde, aslında gönlündeki müfredatı açık ve net biçimde hepimize söylemişti. 22 yıllık AKP iktidarında, karşı devrim zihniyetiyle Cumhuriyet’in kazanımları, kurumları hepimizin gözleri önünde peyderpey yok edilmeye çalışıldı.” diye konuştu.

"PİSA SIRALAMASINDA SONLARDAYIZ"

Türkiye’nin eğitimde OECD ülkeleri arasında yapılan bütün karşılaştırmalı sınavlarda, özellikle PİSA sınavında listenin sonlarda yer aldığını anımsatan Özdağ, konuşmasına şöyle devam etti:

"Maalesef bugün Türkiye, bırakın matematiği, okuduğunu anlama yetisinden aciz çocuklar yetiştirerek birçok ülke ortalamasının altında kalıyor. Bu sınav sonuçlardan hepimiz üzüntü duyuyor, hepimizin canı yanıyor. Eğitimin bugünkü gerçek sorumluları, AKP’nin eğitim politikaları ve bakanlarıdır! Görüşlerimizi almadan önümüzdeki yıl okutulması için okullara göndermezsiniz! İçinde Cumhuriyet’in olmadığı, içinde Atatürk’ün olmadığı, içinde laikliğin olmadığı bir eğitim programı Milli Eğitim Temel Kanuna aykırıdır. Anayasaya aykırıdır. “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” dediğiniz çağ dışı bu yeni müfredatta “fıtrat, cihat” gibi kavramları, epistemoloji, ontoloji gibi süslü ama boş kelimelerle zihninizdeki Siyasal İslam amacına ve 85 milyonluk dinamik Türk milletine dayatamazsınız. Türk Gençliği Yusuf Tekin zihniyetini ezecek! Yusuf Tekin, Nazilerin istediği Türk Milletini geri bırakacak bir eğitimi tasarlamış.

2. Dünya Savaşı’nda Almanlar Türkiye’yi işgal etseydi ortaokul üstü eğitim yapmış herkesi öldürecek, Türkiye’yi patates tarlası yapıp Türkleri de patates tarlasında işçi yapacaklardı. Yusuf Tekin, Nazilerin istediği Türk Milletini geri bırakacak bir eğitimi tasarlamış müfredat ile. Sivil Toplum Kuruluşu dediği tarikatlarla Milli Eğitim arasında iş birliği yapıp bu anlayışı Türk milletine dayatmaya çalışarak anayasal suç işlemeye devam etmektedir."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.