''İtibardan tasarruf olur eğitimden tasarruf olmaz''

CHP eğitime dikkat çekmek için İstanbul Saraçhane'de Büyük Eğitim Mitingi düzenledi. Mitinge atanmayan öğretmenler, mülakat ve müfredat mağdurları, Eğitim - İş ve Eğitim- Sen sendikaları ile çok sayıda partili katıldı. Özel konuşmasında Erdoğan'a seslenerek "İtibardan tasarruf olur eğitimden tasarruf olmaz" dedi.

''İtibardan tasarruf olur eğitimden tasarruf olmaz''
Yayınlanma:

CHP seçimden sonra ilk mitingini İstanbuil Saraçhane'de yaptı. Mitingde önce sendika başkanları söz aldı. Eğitime dikkat çekmek için yapılan Büyük Eğitim Mitingi'nde konuşan Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay iktidarın eğitim politikalarına tepki gösterdi. Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak ise, liyakata dikkat çekerek “Aydınlık yarınları birlikte kuracağız, karanlığa izin vermeyeceğiz" dedi.

Başkanların konuşmasından sonra kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Özgür Özel "Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, katledilen lise öğretmeni İbrahim Oktugan’ı, terör örgütünün katlettiği Aybike öğretmeni minnetle anıyoruz. Bu meydan ilk işçi mitinginin yapıldığı bir meydan. Saraçhane’den Türkiye işçi sınıfını saygıyla selamlıyorum. Bu meydanda bugün atanmayan öğretmenler, mülakat mağdurları, müfredata itiraz edenler var" diye konuştu.

ERDOĞAN'A SESLENDİ

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Ardoğan'a seslenen Özgür Özel "Diyorlar ki 3 yıl boyunca tasarruf tedbirleri kapsamında emekli olan kadar öğretmen atayacağız. Bu hesapla mevcut öğretmenlerin göreve gelmesi için 65 yıla kadar ihtiyaç var. Burada hatırlatıyorum. Ne diyordunuz itibardan tasarruf olur eğitimden olmaz. Buradan Erdoğan’a sesleniyorum: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun? Niye umut verdin, niye onlara sırtını dönüyorsun? Üç yıl tasarruf tedbirleri yapacağız, emekli kadar atayacağız' diyorlar. Yani hiç öğretmen almazsak 65 yıl sürecek öğretmenlerin ataması. İtibardan tasarruf olur ancak eğitimden tasarruf olmaz. Diğer yaramız mülakattır. Yüzde 50 mülakat, yüzde 50 KPSS diyorlar. Hani mülakat kaldırılacaktı?" diye konuştu.

MÜFREDAT’ TEPKİSİ

Hükümet tarafından hazırlanan yeni müfredata da tepki gösteren Özel şöyle devam etti:
Cumhuriyetle derdi olan bir Bakan, Cumhuriyetle sorunu olan bir müfredat dayatmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla sorunu olan bu müfredat yok hükmündedir. Seçim sloganı müfredat adı olamaz. Bu kafaya sonuna kadar direneceğiz. Ferman tek adamınsa, mücadele milletindir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.