Özel: Tüm başkanlarımız Yavaş iradesini ortaya koyacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı örnek göstererek "Bundan sonraki süreçte artık Mansur Yavaş’ın ortaya koyduğu iradeyi tüm belediye başkanlarımız koyacak." dedi.

Özel: Tüm başkanlarımız Yavaş iradesini ortaya koyacak
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a övgü dolu sözler geldi.

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin 17. Olağan Genel Kurulu toplantısına katılan Özel, toplantıda yaptığı konuşmada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı örnek gösterdi. Özel, "Bundan sonraki süreçte artık Mansur Yavaş’ın ortaya koyduğu iradeyi tüm belediye başkanlarımız koyacak. Çağdaş, laik, Atatürkçü yapıya sahip olan kim varsa, kimseyi ayırmadan, kimseyi ötekileştirmeden, 'Türkiye İttifakı' diyoruz ya Türkiye İttifakı, milli takım gol atınca ayağa kalkan herkestir." dedi.

CHP PROGRAMLARINA YOĞUN KATILIM

Prof. Dr. Muammer Aksoy Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurula CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İnönü Vakfı Başkanı İsmet İnönü'nün kızı Özden Toker, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner ve çok sayıda milletvekili katıldı.

CHP lideri Özgür Özel, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada; Atatürkçü Düşünce Derneği'nin kuruluşundan itibaren büyük emeklerle yoluna devam ettiğini vurguladı.

“BAŞKANLARIN CEBİNDEKİ ANAHTAR CHP İKTİDARININ ANAHTARIDIR”

CHP'li belediye başkanlarının yapacakları icraatın CHP'nin iktidar yolunu açacağını söyleyen Özel, "409 anahtar var onların ceplerinde. Başkanlarımın cebindeki anahtar illerinin altın anahtarı değildir. Başkanlarımın cebindeki anahtar Cumhuriyet’in partisi, işte onun partisinin Türkiye’yi yönetme vakti dedirtecek ve ellerindeki anahtar önümüzdeki dönem CHP iktidarının anahtarıdır." dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneğinin bulunduğu binanın Mansur Yavaş'ın gayretleriyle tahsis edildiğini anlatan Özel, "Bu bina Sevgili Mansur Yavaş’ın gayretleri, iradesiyle bu hizmeti yapmak için tahsis edildi. Bu çok önemli bir yaklaşımdır. Bütün belediye başkanlarımız, Atatürkçü, laik, çağdaş herkese sahip çıkmak, Atatürkçülüğü savunan, anlatan, Atatürkçüleri örgütleyen sizlere hizmet etmek durumundadır. İlçenizde, ilinizde, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin nasıl bir ihtiyacı varsa, başvuracağınız ilk yer en yakındaki CHP’li belediyemizdir. Hepsi emirlerinizdedir. CHP’li yerel yönetici, belediye başkanı, belediye meclis üyesi Atatürk’ün derneğine sahip çıkmakta tereddüt etmeyecektir" diye konuştu.

adsiz-tasarim-2024-06-01t125407-115.jpg

MANSUR YAVAŞ'A ÖVGÜ

Konuşmasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı CHP'li tüm belediyelere örnek gösteren Özgür Özel, şunları söyledi:

"Bundan sonraki süreçte artık Mansur Yavaş’ın ortaya koyduğu iradeyi tüm belediye başkanlarımız koyacak. Çağdaş, laik, Atatürkçü yapıya sahip olan kim varsa, kimseyi ayırmadan, kimseyi ötekileştirmeden, Türkiye İttifakı diyoruz ya Türkiye İttifakı milli takım gol atınca ayağa kalkan herkestir. Türkiye İttifakı dünyanın öbür ucundaki filenin sultanları ile gurur duyan, yürekleri onlar için atan herkestir. Ayağa kalkıp milli takımla kim İstiklal Marşı söylüyorsa Türkiye İttifakı onu da kapsamaktadır.

Atatürkçü Düşünce Derneği, sol ve sosyalistlerin derneği değildir. Aynı Türkiye ittifakı gibi bütün demokratlara, bu ülkenin kuruluş ilkelerine sahip çıkan bütün demokratlara, muhafazakar demokratlara, milliyetçi demokratlara, Kürt demokratlara, sosyal demokratlara. Ülkenin birliği ve bütünlüğüne sahip çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet’in kurucu kadroları ile sorunu olmayan bütün demokratlara kucak açıyoruz. Bütün demokratları Atatürkçü Düşünce Derneği’nin üyesi kabul ediyoruz. O yüzden bu dernek hepimizin derneğidir. Bu dernek kurucusu Muammer Aksoy’un derneğidir. Bu derneğin esas kurucusu Cumhuriyet’i kim kurduysa, CHP’yi kim kurduysa odur. Bu derneğin de kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür.”

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.