Özgür Özel BBP Lideri Destici'yi kabul etti

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ile CHP Genel Merkezi’ndeki makamında bir araya geldi. Görüşmeden sonra Destici siyasi partilere yapılan hazine yardımının kaldırılmasını istedi.

Özgür Özel BBP Lideri Destici'yi kabul etti
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel "siyasette normalleşme" sloganı ile başlattığı partiler ve liderlerle görüşmelerini sürdürüyor. Genel Başkan seçildikten sonra önce AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı AK Parti Genel Merkezi'nde, daha sonra DEM Parti eş başkanları ile CHP Genel merkezinde bir araya gelen Özel eleştiriler üzerine siyasette normalleşmenin sağlanması gerektiğini belirterek "görüşmeleri sürdüreceğini" açıklamıştı. CHP lideri bu çerçevede İYİ Parti Meral Akşener'i ziyaret etmiş ardından da MHP Lideri Bahçeli ile de TBMM'de bir araya gelmişti.

CHP lideri son olarak Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ile CHP Genel Merkezi’ndeki makamında bir araya geldi. CHP lideri Özel’e CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile Genel Başkan Yardımcıları İlhan Uzel ve Sevgi Kılıç eşlik etti. Görüşmeden sonra yapılan açıklamada anayasa ve siyasi partilere hazine yardımının ele alındığı açıklandı. Özel hazine yardımının partilere adil dağıtılması gerektiğini söyledi. Destici ise hazine yardımlarının tamamının kaldırılmasını istedi.

ÖZEL'İN AÇIKLAMASI

Görüşmeden sonra yapılan açıklamada Özel gündemde pek çok konu olduğunu Türkiye'de AB'nin çok gerisinde bir siyasi parti yasası olduğunu anımsatarak "Bazı siyasi partilere hazine yardımı yapılıyor. Bazılarına yapılmıyor. Bu konuda hem fikiriz. Bugün bir kez daha ifade etmek isterim ki siyasi partilerin devlet yardımıyla desteklenmesi ve bazı partilerin pozitif ayrımcılıkla desteklenmesi için düzenlemenin yapılması gerekiyor. Sayın Destici ile farklı siyasi anlayıştayız ama bu konudaki müşterek fikir içindeyiz" dedi.

DESTİCİ: ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ GÜNDEMİMİZ

BBP Lideri Destici ise hayırlı olsun ziyaretinde bulunduğunu, araya seçim girmesi nedeniyle nezaket ziyaretinde bulunamadığını anlattı. Destici "girdikleri ile seçimde başarı ile çıktı. Tebrik ediyorum. Biz de BBP olarak belediye sayımızı artırdık. Biz hem AK Parti'nin olduğu hem de CHP'nin olduğu yerlerde uyumlu bir çalışma yürütüyoruz. Şehrimize hizmet etme adına doğru bildiğimiz her konuda katkı sunuyoruz. Önceliğimiz devletimizin varlığı milletimizin huzuru. Bu nedenle birlikte hareket etmemiz gereken konularda borcumuzu görevimizi yerine getireceğiz" diye konuştu.

Gündemin anayasa olduğunu anlatan Destici, darbe anayasasından kurtulmak istediklerini ifade etti. CHP ile daha demokratik bir anayasa konusunda hemfikir olduklarını. Herkesin teklifini ortaya koyması gerektiğini ve ilk dört madde ile 66. madde konusunda kimsenin sıkıntısının olmadığını söyledi. Destici, seçime 35 parti girdiğini. 7 partiye hazine yardımı yapıldığını anlatarak hazine yardımının tamamen kaldırılmasını istedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.