Özgür Özel'den yeni açıklama: Bu sürecin içerisinde samimiyetle oluruz

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "Öcalan Meclis'te konuşsun" çıkışının yankıları sürüyor. Diyarbakır'da açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Bu sürecin içerisinde samimiyetle oluruz" dedi.

Özgür Özel'den yeni açıklama: Bu sürecin içerisinde samimiyetle oluruz
Yayınlanma:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Diyarbakır ziyareti kapsamında sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Özel, Devlet Bahçeli'nin "Öcalan" çağrısı hakkında yeni açıklamalarda bulundu.

Özgür Özel, "Buraya gelmeden 24 saat önce Bahçeli'nin açıklamalarıyla önemli bir eşikteyiz. Herkes neyin ne olduğunu anlamaya çalışıyor. Biz meseleye şuradan bakıyoruz, Bahçeli'nin sözü sadece bir kişinin özgürlüğü, bir kişiye af, ona verilecek kürsü, oradan söylenecek bir söz, lağvolacak bir örgüt" ifadelerini kullandı.

"CHP ENGEL OLMAYACAK"

Özel, "Cumhur İttifakının niyeti gerçekse, CHP olarak bu sürecin içerisinde samimiyetle oluruz. CHP barışa giden, annelerin gözyaşını durdurmaya yönelik olan, Türkiye'nin gelişimine engel olan bu sürecin ortadan kalkması, 86 milyonun barış içinde kucaklaşması için engel olmayacak" diye konuştu.

"KÜRT SORUNU VARDIR"

Özgür Özel, "Kürt sorunu vardır, tam da buradadır Kürt sorunu. Kürt sorunu Kürtler sorun var dediği sürece vardır. Demokrasilerde birisi sorun yoktur diyene kadar sorun vardır. Ben Kürtlere Türkiye Cumhuriyeti devletinin bizlerle birlikte sahibi olmalarını teklif ediyorum" dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.