Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: “Biz bu seçimlere Millet İttifakı olarak girmiyoruz”

Saadet Partisi Antalya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç Ankara’da basın mensupları ile bir araya geldi. Kılıç, yaptığı basın açıklamasının ardından anadolugazete.com.tr’nin sorularını yanıtlayarak önemli bilgiler verdi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: “Biz bu seçimlere Millet İttifakı olarak girmiyoruz”
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: MUHAMMED AYBER

Saadet Partisi Ankara İl Başkanlığı tarafından bir plazada bugün gerçekleştirilen basın buluşmasına Saadet Partisi Antalya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç ve Ankara İl Başkanı Fatih Beyazıt katıldı.

Kılıç, yaptığı açıklamada, “Saadet Partisi milletvekilleri olarak eylül ayı içerisinde bütün illerimizi iki kere ziyaret edeceğiz. Milletimiz ile buluşup sorunlarını, sıkıntılarını dinleyerek 1 Ekim’de başlayacak yeni yasama yılında bu sorunları en iyi şekilde Meclis'te dile getireceğiz.” ifadelerini kullandı.

“KÜRSÜDE KÜKREYEN ASLAN, MASADA SÜT İSTEYEN EV KEDİSİ”

İktidara yönelik eleştirilerini de dile getiren Kılıç, “Cumhur İttifakı şeriklerinin seçim meydanlarında vaat ettikleri ile seçim sonrasında yaşattıkları arasındaki ciddi uçurum ortadadır. Seçim öncesindeki söylem faizlerin düşmesi iken seçimden sonraki eylem faizlerin üç kat yükseltilmesi oldu. Görünen o ki faizleri daha da artıracaklar. Finlandiya ve İsveç’e had bildirilecek, Birleşik Arap Emirlikleri’ne de 15 Temmuz finansörlüğünün hesabı sorulacaktı. Kürsüde kükreyen aslan, masada süt isteyen ev kedisi formatlı siyasi iki yüzlülüğü devam ediyor iktidarın. Türkiye Yüzyılı diyerek caka satıyorlardı. Yaptıkları hataların, yapmaktan yorulmadıkları yolsuzlukların, ses çıkarmadıkları hırsızlıkların bedelini millete fatura ederek 'Türkiye yüzsüzleri' sıfatını kullanmayı hak ediyorlar.” dedi.

“MİLLETİMİZİN KARARIDIR VE SAYGIYA DEĞERDİR”

Genel seçim sonuçlarına ilişkinde açıklamalarda bulunan Kılıç, “AK Parti bir yandan en çok oy alan parti iken diğer taraftan en çok oy kaybeden parti de oldu. Diğer taraftan milletimiz Millet İttifakı'na Meclis çoğunluğunu vermezken, ittifak adayını da Cumhurbaşkanlığı için tercih etmedi. Evet, iktidar değişimini mümkün kılan siyasi parametreler, ekonomik ve sosyal gerekçeler fazlasıyla var olmasına karşın Cumhur İttifakı'na Meclis çoğunluğunu, Erdoğan’a ise Cumhurbaşkanlığını teslim etti. Milletimizin kararıdır ve saygıya değerdir.” diye konuştu.

“EKONOMİYİ ÇÖKERTTİKLERİNİN GÜNDEMDEN DÜŞMESİ ADINA KÜRSÜDE “YENİ ANAYASA” NUTUKLARI ATIYORLAR”

“Yerel seçim süreci yaklaştıkça Erdoğan ve Cumhur İttifakı, yeni anayasa, sivil anayasa söylemlerini güçlendirdi. Daha da artıracak. Türkiye’yi yönetemediklerinin ekonomiyi çökerttiklerinin gündemden düşmesi adına kürsüde “yeni anayasa” nutukları atıyorlar. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşadığı kaybetme kabusunu yeniden yaşamamak adına Anayasa değişikliğiyle tedbir oluşturma peşinde koyuyorlar” diyen Kılıç anadolugazete.com.tr’nin sorularına ise şu şekilde cevap verdi:

Altılı Masa'da bulunan partilerin yerel seçimlere ayrı ayrı girmesi Millet İttifakı belediyelerinin kaybedilmesine yol açar mı?

“BİZ BU SEÇİMLERE MİLLET İTTİFAKI OLARAK GİRMİYORUZ”

"Biz bu seçimlere Millet İttifakı olarak girmiyoruz. Kendi başımıza gireceğiz dolayısıyla bütün siyasi partilerle dirsek temasımız olabilir. 1994 yılında yerel yönetimlerde Refah Partisi’nin mahareti milletimiz tarafından görüldü kabul edildi. Ondan dolayı bir sonraki seçimde daha da büyüdü gelişti. Millet kendisine hizmet edeni seviyor ve iktidara getiriyor. Tarih tekerrürden ibarettir derler, bizde 1994’ü tekerrür ettirmeyi kendimize bir borç olarak görüyoruz. Bundan sonraki seçimlerde de iktidara gelebilmek için önce yerel yönetimlerde iktidar olmayı ve milletimize hizmet etmeyi amaçlıyoruz."

“O HER PARTİNİN KENDİ SORUNUDUR”

"Millet İttifakı’nı güçlendirir mi, zayıflatır mı, noktasında herkes kendi mevcut partisiyle seçimlere iştirak edeceği için o her partinin kendi sorunudur. Dolayısıyla birinin oy kaybetmesi veya oy kazanması neticede bir diğer partinin sorunu olmaktan çıkmıştır.

Ama şunu ifade etmek isterim. Bundan sonraki seçimler eğer bu cumhurbaşkanlığı sistemi değişmediği sürece bundan sonraki seçimlerde iş birliği devam edecektir. Aynı isim altında mı iş birliği olur, onu bilemem ama iş birlikleri zorunlu olarak devam edecek. Çünkü bugün Cumhur İttifakı dahil tek başına seçimleri alamayacağını gördü."

Sözlerinizin başında her parti ile dirsek temasına varız dediniz. Burada Cumhur İttifakı ile de bir dirsek teması söz konusu olabilir mi?

"Biz, bizimle ittifak yapmak isteyen her siyasi partiyle oturur görüşürüz. Anlaşırsak beraber oluruz. Yerel yönetimlerde de beraber oluruz ama öncelikle taleplerin bize gelmesi, iletilmesi ve istenmesi lazım."

Farklı bir partiden Saadet Partisi’nin ilkelerini taşıyan bir aday çıktığı zaman Saadet Partisi bu adayı destekler mi?

"Öyle bir şey olmaz. Farklı bir partiden Saadet Partisi’nin ilkelerine sahip birisi gidip aday olmaz. Mutlaka Saadet Partisi’nden aday olur. Dolayısıyla bizim o adayı desteklemek gibi bir şeyimiz olmaz. Biz diğer siyasi partilerle lokal olacak şekilde birliktelikler kurabiliriz. Onun haricinde Saadet Partisi kendi çatısı altında seçime girecektir."

 Haber Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.