Şahin: 22 yılda 9. yargı paketi hazırlanıyorsa sistem sorunludur

DEVA Partisi Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Av. İdris Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan 9. Yargı Paketiyle ilgili olarak ‘Bir ülkede 22 yılda 9 kez yargı reformu hazırlanır ise o ülkenin yargı sistemi sorunludur’ dedi.

Şahin: 22 yılda 9. yargı paketi hazırlanıyorsa sistem sorunludur
Yayınlanma:

Sorunların kaynağının iktidarın milletten uzak tutumu, halkın dertlerinden, gerçek gündemden habersiz olduğunu anlatan Şahin “Sorun iktidarın ta kendisidir! Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan ve kamuoyunda “dokuzuncu yargı paketi” olarak bilinen kanun teklifi incelendiğinde yargının ve bu pakete umut bağlayan vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm bulma noktasından oldukça uzak olduğunu maalesef görmüş olduk” diye konuştu.

İdris Şahin düzenlemenin toplumun sorunlarına çözüm bulmaktan uzak olduğunu belirterek “Bu düzenleme, ekonomiyi canlandırmamakta aksine daha da kötü duruma sürüklemektedir Elbette bir ödeme aracı olan çeki elinde bulunduran kimsenin haklarını da korumak gerekiyor. Ancak bu kimselerin maddi haklarının keşidecinin hapis cezasıyla cezalandırılması sonucu elde edilmediği de açıktır. Hapis cezasıyla cezalandırılan bir kimsenin, keşide ettiği çekin karşılığını nasıl temin edip ödeyeceği düşünülmeden getirilen bu düzenleme, ekonomiyi canlandırmamakta aksine daha da kötü duruma sürüklemektedir.

Ekonomik suça ekonomik ceza verilmesi adaletin gereğidir. Ama bu paket böyle bir adaletli adımı da içermemektedir.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.