Soylu'dan sert tepki! İmamoğlu'nun 'sahtekar' olduğunu söyledi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ülke TV ekranlarından Erzurum'da taşlanan Ekrem İmamoğlu hakkında açıklama yapıyor.

Soylu'dan sert tepki! İmamoğlu'nun 'sahtekar' olduğunu söyledi!
Yayınlanma:

Erzurum'da taşlanan Ekrem İmamoğlu hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ülke TV ekranlarından açıklamaya yapıyor.

Bakan Soylu'nun açıklaması şu şekilde:

- Bugün aynı şahsın, kendini devletin üzerinde görüp, devletin kendisini ikaz etmesine rağmen İstanbul Büyükşehir Belediyesini terör örgütü elemanlarıyla dolduran, ne zaman ki pabucun pahalı olduğunu gördüğü zaman onları birer birer işten çıkartan bu şahıs, gittiği her yerde bu tip provokatif ve tahrik gücü olan işler gerçekleştiriyor.

- Bugün Sivas'ta da mitingi vardı. İstanbul'da hizmet bittiği için, Sivas'taki hizmete adım atmak için çaba sarf ediyorlardı. Aynısını yaptılar.

- 4 Mayıs'tan sonra belli bir prosedür var. Belli kampanyalar yapabilirsiniz ama bu kampanyaları belli çerçeveler içerisinde yapabilirsiniz ve bir ilde, böyle bir partinin mitingi söz konusuysa oranın kendine ait alanları var. Örneğin, İstanbul'da, kura çekildi.

"KENDİ İÇLERİNDE BİR REKABET VAR"

- Tamamı yalan olan bir mağdur edebiyatı yapıyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük gelirini son 4 yılda alan belediye, İstanbul Büyükşehir Belediyesidir. Diğer İstanbul belediyelerine kıyasla söylüyorum bunu. İş yapmak istemiyor, mağduriyet yapıyor. İtibarsızlığı, elbette ki diplerde... Bu tür provokatif ve tahrik yapan hadiseler ortaya koyarsam, kendi siyasetimi kutuplaştırarak belki kendimi bir yerlerde tutabilirim, diyor.

- İlçe Seçim Kurulu'ndan izin alması gerekiyor. Bugün Sivas için müracaat ediyor. Halkı selamlama talebi oy çokluğuyla reddediliyor. Halkı selamlamak, miting demektir. Nasıl ki bize İstanbul'da Atatürk Havalimanın'da yap dediler, onlar da gittiler Maltepe'de yaptılar. Bunlar, kurayla çıkmış yerler. Bu beyefendi, buna rağmen, Sivas'ta dediği yerde miting yaptı. Bu bir kanunsuzluktur. Sivas'ta ve burada yapmasının bir tek sebebi var, bu arkadaşın bir gündem hastalığı var. Gündemden düştü. Kendi içlerinde bir rekabet var. Bay Kemal, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu birbirinden nefret ediyor.

- Sivas'ta seçim kurulunun başka bir yeri gösterebilecekken, bu işi inatla burada yapmak bu kavgayı kanatmaktır.

"İMAMOĞLU EN BÜYÜK SAHTEKARDIR"

- Kalabalık toplayamıyorlar. Dar alanda, şehrin içerisinde, meraklı insanların dinleyeceği bir yerde ben bu işi yapayım, kendi gövde gösterimi yapayım bu işin içinden çıkayım derdindeler. Miting dediğiniz, bir miting alanında yapılır.

- Ekrem İmamoğlu, Türkiye'ye gelmiş en büyük sahtekarlardan bir tanesidir. Halka yalan söyleyen sahtekardır.

- Halkı selamlamak demek, miting demektir. Bunlar kurnaz.

- Toplumda itibarını kaybettiğini, bütün araştırmalarda yerle yeksan olduğunu görüyoruz. İstanbul'a hiçbir hizmeti olmadı.

- Van'da 'Selo'ya özgürlük' naraları atılırken bunlar, zafer işaretlerini yaptılar. HDP bayrakları altında oldu bunların hepsi.

- Polis var etrafta. İçeride sivil insanlar su şişesi atmaya başlıyor. Tartışma böyle başlıyor. Bu adam 'Selo dışarı çıkacak' diyor mu? Doğal olarak bu tip olaylarda, böyle meselelerin olabileceğini tahmin edip geliyor. Aynısını Sivas'ta yapacaktı belki. Sivas'ta aynı havayı bulamadı. Erzurum'da izin almadığı bir miting, miting alanı olmayan bir yer, polis var ve bir de yalan söylüyor.

- TOMA hiçbir şey yapmadı diyor. Bizde kademeli olarak yapılır her şey. Önce insanlar ayrılmaya çalışılır. (Saldırı anlarına TOMA müdahaesinin görüntüleri izleniyor)

- İstanbul mitinginin büyüklüğünün konuşulmasını engellemek için yapılan başarısız bir yöntem bu.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.