Süleyman Soylu nerenin milletvekili?

Süleyman Soylu, 65. ve 66. dönem hükümetlerinde İçişleri Bakanı olarak görev yapmaktadır Ancak Süleyman Soylu, milletvekili değildir.

Süleyman Soylu nerenin milletvekili?
Yayınlanma:
Güncelleme:

SÜLEYMAN SOYLU KİMDİR?

AK Parti İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 21 Kasım 1969'da İstanbul'da doğmuş bir siyasetçi ve iş insanıdır. Plevne Lisesi mezunu olan Soylu, İstanbul Üniversitesi İşletme bölümünden de mezun olmuştur. İş dünyasına atılmadan önce aile şirketi olarak sigorta sektöründe faaliyet gösteren bir şirket kurmuştur. Ayrıca evli olan Soylu'nun iki çocuğu bulunmaktadır.

aa.jpg

SİYASİ KARİYERİ

Süleyman Soylu'nun siyasi kariyeri oldukça renkli bir geçmişe sahiptir. Gençlik Kolları'nda ilçe ve il başkan yardımcısı olarak siyasi hayatına başlayan Soylu, ilerleyen yıllarda Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı ve İstanbul İl Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. Ayrıca 2008-2009 yılları arasında Demokrat Parti genel başkanlığı yapmıştır.

Süleyman Soylu, 2010'da AK Parti'ye katılmış ve partide önemli görevler üstlenmiştir. Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) üyeliği, Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcılığı ve Organizasyonlardan Sorumlu Başkan Yardımcılığı gibi görevlerde bulunmuştur. 2018 yılında yapılan genel seçimlerde Trabzon Milletvekili olarak seçilmiş, ardından İçişleri Bakanı olarak görev yapmıştır. 2021 itibarıyla 67. hükümette İçişleri Bakanı olarak görevine devam etmektedir.

bb.jpg

SÜLEYMAN SOYLU HANGİ BÖLGEDEN ADAY

Süleyman Soylu'nun 14 Mayıs'ta gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimi'nde İstanbul'un 2. bölgesinden 1. sıradan aday gösterildiği bilinmektedir.

screenshot-1-004.jpg

SÜLEYMAN SOYLU'NUN EŞİ KAÇ YAŞINDA?

Süleyman Soylu'nun eşi Hamdiye Soylu ise 1972 yılında Samsun'da doğmuş ve 49 yaşındadır. İşletme Fakültesi mezunu olan Hamdiye Soylu, evli ve iki çocuk annesidir. Aynı zamanda bir sigorta şirketinin ortağıdır ve ev hanımı olarak da bilinir. Oğlu Engin Levent Soylu, 2017 yılında Saadet Nur Minder ile evlenmiştir ve düğünleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla büyük yankı uyandırmıştır.

İlgili Haberler

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.