Tanju Özcan CHP’ye dönüyor

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan uzun süren tartışmalar sonucunda CHP’den ihraç edilmişti.

Tanju Özcan CHP’ye dönüyor
Yayınlanma:

Cumhuriyet Halk Partisi 2019 Yerel seçiminde Bolu’da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu Avukat Tanju Özcan’ı İYİ Parti ile anlaşarak ortak aday yapmış ve yüzde 52,71 oy olarak seçimi kazanmıştı.

DSP ile başladığı siyasi hayatına CHP Bolu Belediye Başkanı olarak devam eden Özcan, bir süre sonra dönemin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile sorunlar yaşamaya başlamıştı. Özellikle Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası Kılıçdaroğlu’na karşı daha da sertleşen Tanju Özcan, kesin ihraç istemi ile disiplin kuruluna sevk edilmişti. 26 Temmuz tarihinde partiden kesin olarak ihraç edilen Özcan, CHP’ye dönmek için de türlü girişimlerde bulunmuş ancak başarılı olamamıştı.

“ÖZGÜR ÖZEL İLE GÖRÜŞTÜM”

CHP’nin yeni genel başkanı Özgür Özel ile görüştüklerini ve Bolu İl Başkanlığı’na CHP’ye dönüş için dilekçesini verdiğini, dilekçenin Özgür Özel’e ulaştığını aktaran Özcan, partiye dönüşü sonrasında ise Bolu’dan aday olmak istediğini de sözlerine ekledi. Özcan ayrıca, “Kemal Kılıçdaroğlu davet etse dahi partiye geri dönmezdim çünkü aramızda fikir ayrılıkları vardı” diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.