Türkiye'den İsrailli bakana tepki yağdı

İsrail Dışişleri Bakanı Katz, haddini bir kez daha aşarak hem Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çirkin bir üslupla saldırdı hem de ülke içi siyaset dinamikleriyle oynamaya kalktı.

Türkiye'den İsrailli bakana tepki yağdı
Yayınlanma:

İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın sosyal medyadan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve ülkemizi hedef alan açıklamasına tepki yağdı. Açıklamasında ülke içi siyasi ayrışmaları da kaşımaya çalışan Katz, paylaşımına Ekrem İmamoğlu'nu etiketleyerek "Her şeyin güzel olacağı günler için umut edelim." notunu düştü.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere tüm Bakanlar Kurulu birinci ağızdan bu hadsiz açıklamayı lanetledi.

İmamoğlu,"Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bayrağına ve Cumhurbaşkanı'na hakaret eden bu açıklamanızı size aynen iade ediyorum." dedikten sonra mesajını "Evet, her şey çok güzel olacak. Filistin özgür olduğu zaman." diye noktaladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da, "Sen Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini, masumların kanını emdiğin o kirli ağzına aldıkça biz kendisini daha fazla desteklemeye, daha kararlı bir şekilde arkasında durmaya devam edeceğiz." diyerek tepkisini gösterdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da Filistin'de ölen çocukları ve kadınları hatırlatarak "İsminizi Hitler'le eşitlediniz. Tarihe soykırımcı olarak geçtiniz. Saldırganlığınız sizi kurtaramayacak, öldürdüğünüz kadınların, çocukların hesabını vereceksiniz." dedi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat da sosyal medyadan Katz'a tepki gösterenler arasındaydı. Bolat, "İşgal altında zulüm gören tüm Filistinli kardeşlerimize sabır ve direnişlerinde başarı diliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, Cumhurbaşkanımızın cesur duruşu ile mazlumların yanında olmayı sürdürecektir." dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Eli kanlı katiller ve soykırım suçluları" diyerek tepki gösterirken; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Katz'a hitaben "Sen masum bebekleri acımasızca katleden bir terör devletinin soykırımcı bakanısın." dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail Dışişleri Bakanı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan paylaşımına, "Israel Katz’ın, Dışişleri Bakanlığı yapmak yerine ülkemizi ve Sayın Cumhurbaşkanımızı kendi hezeyanlarına sürekli konu etmesi tam bir hastalık halidir." ifadeleriyle tepki gösterdi.

Edirne'de bir programda olan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise "Çocukları, kadınları, yaşlıları acımasızsa katleden bir hükümetin mensubu olarak Türkiye'ye mesaj vermeye kalkmak sizin haddinize değildir." ifadelerini kullandı.

Hükümet kanadı ve muhalefetin bir araya gelerek lanetlediği hadsiz açıklamaların ardından İsrail tarafı sessizliğe büründü.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.