Yeniden Refah Partisi asgari ücret teklifini duyurdu: "Bütçeye hayır diyoruz"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, mecliste basın açıklaması düzenledi.

Yeniden Refah Partisi asgari ücret teklifini duyurdu: "Bütçeye hayır diyoruz"
Yayınlanma:

Ekonomik konularla ilgili fikirlerini paylaşan Erbakan, 2024 Bütçe Görüşmeleri hakkında konuştu. YRP Lideri Erbakan, bütçenin halk düşünülmeden hazırlanmış bir bütçe olduğunu söylerek “2,65 trilyon lira yeni borç ve 1,25 trilyon lira faiz ödemesi vadeden 2024 bütçesine ‘Hayır’ diyoruz” şeklinde konuştu.

Erbakan israfın önlenmesi ve istihdamın arttırılması çağrısı yaparak, faiz konusuna vurgu yaptı. Hükümete borç, faiz, zam, vergi ekonomisinden vazgeçerek istihdam ve ihracat kaynaklı bir ekonomi çıkışı yaptı.

"ASGARİ ÜCRET 23 BİN LİRA OLMALI"

YRP Lideri Erbakan ayrıca, önümüzdeki günlerde netleşecek olan 2024 yılı asgari ücreti ile ilgili de konuştu. Erbakan 2023 yılında iki kez zam yapılmış olmasına rağmen şu an açlık sınırının altında bir asgari ücret olduğunu da belirtti ve asgari ücretin 23 bin lira olması gerektiğini savundu. Erbakan, “Asgari ücretin 23 bin lira seviyesine getirilmesi lazım ki en azından bir ailede iki asgari ücret alındığı zaman o aile yoksulluk sınırının altında kalmadan hayatını devam ettirebilsin” dedi. Erbakan ayrıca Emekli maaşının da asgari ücret düzeyinde olması gerektiğini belirtti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.