Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Ankara'da aday eleştirilerini cevapladı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya'nın AK Parti'den istifa ederek Yeniden Refah Partisi'nden aday olmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Ankara'da aday eleştirilerini cevapladı
Yayınlanma:

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Yeniden Refah Partisi olarak o bölgede etkili, güçlü, potansiyel sahibi insanların adayımız olmasını istememiz gayet doğal" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Suat Kılıç ile birlikte Dikmen Sokullu Semt Pazarı'nda vatandaşlarla bir araya gelen Erbakan, yerel seçimler için Türkiye'nin farklı bölgelerinde parti teşkilatının çalıştığını ve vatandaşların ekonomik şartlardan şikayet ettiğini belirtti.

Fatih Erbakan ayrıca, 28 Şubat sürecinde Necmettin Erbakan'ın polisler tarafından gözaltına alınmak istenmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erbakan, o dönemde yaşananların FETÖ'nün etkisiyle gerçekleştiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu süreçte Necmettin Erbakan'a karşı böyle bir tavrı olmayacağını düşündüklerini ifade etti. Bu sürecin 28 Şubat'ın eseri olduğunu ve haksız bir dava olduğunu belirten Erbakan, böyle demokrasiye, hukuka, insan haklarına aykırı uygulamaların bir daha yaşanmamasını temenni etti.

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya'nın AK Parti'den istifa ederek Yeniden Refah Partisi'nden aday olması konusunda ise Erbakan, bu durumun siyasetin doğası olduğunu ve potansiyel sahibi insanların aday olmasının gayet doğal olduğunu vurguladı. Ayrıca, diğer siyasi partilerden de benzer istifaların yaşandığını ve bunun siyasetin içerisinde olan bir süreç olduğunu belirtti. Erbakan, en yüksek oyu alarak hizmet etme amacıyla mücadele ettiklerini ve bu doğrultuda hareket ettiklerini ifade etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.