Yeniden Refah Partisi ve Gelecek Partisi grup kuracak mı? İki lider açıklama yaptı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi'nde Genel Başkan Fatih Erbakan'ı ziyaret ederek TBMM'de kurulması muhtemel ittifak üzerine önemli bir görüşme yaptı.

Yeniden Refah Partisi ve Gelecek Partisi grup kuracak mı? İki lider açıklama yaptı
Yayınlanma:

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, beraberindeki heyet ile Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi'ni ziyaret etti. Parti genel merkezinde Fatih Erbakan ile görüşen Ahmet Davutoğlu, toplantı sonrası kameraların karşısına geçerek önemli açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, yaptığı açıklamada, "Demokrat, milli, vatanperver bir blokun oluşması zaruridir." dedi. Bu konuda Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini vurgulayan Davutoğlu, "Genel Başkan her görüşmemizde bu eksikliği gündeme getirdi, bugün de güzel bir görüşme oldu, biz her türlü görüşe açığız. Hepimiz bir ailenin parçaları gibiyiz." diye konuştu.

yrpgenel.jpg

ERBAKAN: HAYRA VESİLE, ŞERRE FREN OLMAK İSTİYORUZ

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ise yaptığı açıklamada iktidarın yetersiz kaldığı eleştirisinde bulunarak, "Sayın Başbakan ve kıymetli heyetine teşekkür ediyorum. Görüşmemizde Türkiye'nin, milletimizin temel sorunlarını ele alan fikir alışverişinde bulunduk." dedi.

Türkiye'deki kadın ve çocuk cinayetlerinin de gündemlerinde olduğunu belirten Erbakan, "Türkiye'deki kadın ve çocuk cinayetleri gündem maddelerimizden biriydi. Yasaların caydırıcı olmaması, cezaların yeterli olmaması ve toplumdaki ahlaki erozyon nedeniyle bu tür sorunlarla karşı karşıya olduğumuzu ortaya koyduk. İki kız evladımızın katledilmesi, İstanbul'da polisimizi şehit eden zanlının herhangi bir infazla karşı karşıya olmaması ceza infaz sisteminin gözden geçirilmesi gerektiğini gösteriyor, idam dahil." diye konuştu.

Mevcut iktidarın bu sorunları çözmesinin mümkün görünmediğini belirten Erbakan, "Etrafımızdaki ateş çemberi konusunda mevcut iktidar gerekli adımları atmıyor. İslam ülkeleri bir araya toplanıp bir yaptırım sağlanabilirdi ama bu yapılamadı. İsrail'in NATO'da ofis açmasına onay verildi. Bizim üzerimizden İsrail'e yakıt ulaştırılıyor. Kürecik Radar Üssü'nün kapatılması ile ilgili herhangi bir girişim göremiyoruz." ifadelerini kullandı.

Görüşmenin verimli geçtiğini belirten Fatih Erbakan, "Mevcut iktidarın doğru adımları atmasına vesile olmak amacıyla TBMM'de bulunan partiler olarak bir iş birliği görüşmemiz oldu. Bizler hayra vesile olup şerre fren olabilmek için bu iş birliği konusunu ele aldık. Bu konularda önümüzdeki dönemlerde de görüşmelerimiz devam edecek." dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.