Yeniden Refah Partisi'nin Ankara ve İstanbul Adaylarının netleştiği iddiası: Elif Erbakan ve Suat Kılıç mı aday olacak?

Yeniden Refah Partisi'nde aday açıklamasına saatler kala adayların basına sızdığı iddia ediliyor.

Yeniden Refah Partisi'nin Ankara ve İstanbul Adaylarının netleştiği iddiası: Elif Erbakan ve Suat Kılıç mı aday olacak?
Yayınlanma:

Partinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayının, Necmettin Erbakan'ın kızı ve Fatih Erbakan'ın ablası Elif Erbakan olduğu iddia ediliyor. Elif Erbakan'ın Erbakan soyismi dışında partinin kadın örgütünde de oldukça önemli bir noktada olduğu belirtilirken geçtiğimiz günlerde bir TV kanalına katılan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanvekili Doğan Aydal, Elif Erbakan ismini kendisinin önerdiğini de aktarmıştı.

Geçtiğimiz günlerde AKP ile ittifak yapmayacaklarını açıklayan Yeniden Refah Partisi, bu kez kendi stratejilerini hayata geçiriyor. Elif Erbakan'ın İstanbul adaylığının kesinleştiği belirtiliyor.

Yeniden Refah Partisi kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, Elif Erbakan'ın adaylığının yarın Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda saat 11’de düzenlenecek olan aday tanıtım toplantısında resmi olarak duyurulması bekleniyor.

Parti içindeki kaynaklara göre, Yeniden Refah Partisi'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için ise Suat Kılıç'ın ismi ön plana çıkıyor.

Üniversiteden mezun olduktan sonra gazetecilik yapan ve daha sonra AK Parti'de 3 dönem Samsun Milletvekili olarak görev yapan Suat Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanı olarak da görev yapmıştı.

Yeniden Refah Partisi’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Ankara İl Başkanı Mustafa Yanılmaz’ın ismi de sıkça geçmişti.

YRP, girdiği ilk seçim olan 2023 Genel seçimlerinde Ankara’da yüzde 2.67, İstanbul’da ise yüzde 3.25 oy almştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.