Yeşilgül: Siyaseti vatanıma milletime faydalı olmak için yapıyorum

Ankara’nın tanınmış siyasetçilerinden Zafer Yeşilgül, Anadolu Gazetesi’ne konuştu. Yeşilgül, “Ben siyaseti bir meslek olarak yapmıyorum. Ülkem, vatanım ve milletim adına nasıl faydalı olabilirim diye yapıyorum” dedi.

Yeşilgül: Siyaseti vatanıma milletime faydalı olmak için yapıyorum
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara’nın tanınmış siyasetçilerinden Zafer Yeşilgül Anadolu Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Yeşilgül, hem gündemi değerlendirdi hem de geçen seçim döneminde yaşadığı sıkıntıları dile getirdi.

SİYASETİ BIRAKTINIZ MI?

Ben siyaseti bir meslek olarak yapmıyorum. Ben siyaseti Ülkem, Vatanım ve Milletim adına nasıl faydalı olabilirim diye yapıyorum. Dolayısıyla benim yaptığım siyaset bir nevi her şeyini vatan ve millet adına ortaya koymaktır ki buda bir vatan görevidir. Bizim siyasetimiz 3 tarafı denizlerle 4 tarafı hainlerle çevrili ülkemiz adına vatan savunmasıdır ve vatan savunmasının sonucunda kaybedeceğinizi değil ülkenize neler kazandıracağınız önemlidir. Tıpkı Çanakkale savaşlarının vatanı ve milleti uğruna şehit olan 57. Alayının bir neferi gibi.

SEÇİMLERDE TEKRAR SİYASETTE YER ALACAK MISINIZ?

Ülkemin ve milletimin içine düştüğü ve düşürüldüğü bu durumda birilerinin bana görev vermesini bekleyecek değilim. Ben 40 Çeri ile Çin sarayını basan Kürşat’ın, tarihte ilk düzenli orduyu kuran Metehan’ın, Anadolu’yu kesin olarak Türk Yurdu yapan Alparslan’ın, 21 yaşında İstanbul’u alan Fatih’ in ve hiç bir kimseden talimat almadan Samsun’a çıkarak bu milletin makus talihini değiştiren Mustafa Kemal’in torunu olarak elimden ne geliyorsa yapmaya gayret edeceğim. Dolayısıyla siyasetin dışında kalma gibi bir lüksüm yok. Ben ülkemin ve milletimin bana ihtiyacı olduğunu gördüğüm her an siyasetin içinde olacağım.

ŞU GÜNLERDE YAŞANAN SİYASETİ, ÜLKEMİZİN İÇİNDE BULUNDUĞU DURUMU NASIL DEĞERLENDİRİRSİNİZ?

Halk arasında bir söz vardır “Görünen köy kılavuz istemez” her şeyin ortada olduğu bir durumda kılavuza gerek yok sanırım. Ancak kısaca özetlemek gerekirse; Bir devletin tüm gelirleri trafik cezaları, başkasının yaptığı arabadan alınan ÖTV vergisi, her şeyden alınan Katma Değer Vergisi (KDV), içkiden sigaradan alınan özel tüketim vergisi olursa neyi kime anlatalım. Her şey ortada.

BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYE MANSUR YAVAŞ’ A KIRGIN MISINIZ? SEBEBİ NEDİR?

Değil Etimesgut’ta Ankara’ da bile Sayın Mansur Yavaş için benim kadar çalışan olmamıştır. Kimsenin ona inanmadığı 2014’ seçimlerinde de yanındaydım, 2019’da da. 2014 seçimlerinde bilgisinin olmaması normal. Çünkü ben ön saflarda yer almadım. Ancak 2019 yerel seçimlerinde yakından takip ettiğiniz gibi 21 Aralık 2018’de sokağa indim ve kapı kapı, esnaf esnaf gezdim. Şaşmaz’dan, Elvankent’e, Bağlıca’dan, Etimesgut merkeze kadar her dükkanı her kahveyi tek tek gezdim ve Sayın Mansur Yavaş’a oy istedim. Ayrıca 10 un üzerinde televizyon kanalına 30 şar dakikalık canlı yayın programlarda Sayın Yavaş’a adına destek verdim oy istedim. Finansmanı benim sağladığım yüzlerce flama bayrak ve 6 adet ses sistemleri ile Sincan’dan, Altındağ’a, Etimesgut’tan, Şereflikoçhisar’a kadar anonslarını dahi bizzat yapan kişi olarak yanında ben vardım. Etimesgut’ta 34 muhtarın 29’u ile buluşturana kahvaltıyı yine ben verdim. Bu kahvaltıda 1 oy 1 oydur diyerek yanına bile oturmadım yerimi muhtar bir arkadaşa verdim.

Etimesgut Elvankent’te Mansur Yavaş seçim bürosunu başkaları gibi Sayın Yavaş’ın seçimi alması kesinleşince seçime 15 gün kala değil seçimden 3 ay öncesi ve seçimden bir ay sonrasına kadar açtım ve 4 ay boyunca açık tutarak tüm bölgeye “Çaylar Mansur Yavaştan yüzümüzün akıyla çıkacağız bu kirli savaştan” diyerek bedava çay dağıttırdım. Burada büroyu haftanın her günü açık tutan 65 yaşında devrimci bir gelenekten gelen ve sloganının sahibi Sayın Çetin Er abimize de bir kez daha teşekkür ederim. Gönül isterdi ki bu gizli kahramanların teşekkürünü Sayın Mansur Yavaş bizzat kendisi versin. Mitinglerinde açılan dev Türk Bayrakları ve Atatürk posterlerinin kimin açtığını sorgulamadıysa ve onu açanlara yaptırtanlara bırakın randevu vermeyi bir teşekkür bile edilmediyse evet net bir şekilde söyleyeyim kargınım.

SAYIN ENVER DEMİREL’İ BAŞARILI BULUYOR MUSUNUZ? SİZ ETİMESGUT BELEDİYE BAŞKANI OLSANIZ NASIL BİR BAŞKAN OLMAYI İSTERDİNİZ?

Öncelikle COVİD 19 pozitif olan Enver Demirel başkanımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim. 4 dönem belediye başkanlığı yapmış biri olarak o koltukta oturuyorsa burada kimsenin başarısız buluyorum demeye hakkı yoktur. Sayın Demirel başarılı biri ki o koltukta oturuyor. Halkla kucaklaşan ve halkın sorunlarına bilen ve elinden geleni yapmaya çalışan bir başkandır. Geçmişi eleştirerek değil geçmişte yapılanın üzerine bir şeyler ilave etmek isterim. Sayın Demirel’in eksisiyle artısıyla 4 dönem Etimesgut için yapmış olduğu hizmetleri göz ardı edemeyiz kimse de edemez. Ancak ben belediye başkanı olursam tabii ki farklı bir başkan olmayı hedeflerim. Öncelikle Sayın Demirel’in çaktığı her çivinin üzerine bir çivi daha çakmak ve koyduğu her tuğlanın üzerine bir tuğla daha koymak Etimesgut’un çözülemeyen sorunlarını çözmek, her mahalleye hizmet götürmek, tüm okulları ziyaret ederek ayakkabısız ve paltosuz çocuk bırakmamak hedeflerimizden bazılarıdır.

MİLLET İTTİFAKININ BİRLEŞİMİNİ VE GELECEĞİNİ NASIL DEĞERLENDİRİRSİNİZ?

Bir Afrika atasözü der ki “aslan ile ceylan aynı yöne koşuyorsa bilin ki orman yanıyordur” eğer ki bir birlerine taban tabana zıt görünen 6 parti yan yana bir ittifakın içindeyse “bilin ki vatan tehlikededir.” Şu an içinde bulunduğumuz durum ülkenin laik ve demokratik durumunun sorgulandığı bir noktaya doğru gitmektedir ki bu Cumhuriyet için tehlikeli bir durum içermektedir. İşte bu noktada bu 6 partinin birleşmesi “kol kırılır yen içinde kalır” atasözünde de olduğu gibi bir mecburiyetin gereğidir” diyerek açıklamalarını tamamladı. Bizde Anadolu Gazetesi olarak Sayın Zafer Yeşilgül beyefendiye teşekkür ediyoruz.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.