Zeynep Yıldız seçildi mi? Zeynep Yıldız milletvekili oldu mu

Zeynep Yıldız kimdir? AK Parti Ankara 1. Bölge Milletvekili Zeynep Yıldız milletvekili seçildi mi? Zeynep Yıldız, milletvekili oldu mu? İşte Ankara 28. Dönem Milletvekilleri listesi…

Zeynep Yıldız seçildi mi? Zeynep Yıldız milletvekili oldu mu
Yayınlanma:

AK Parti 2. Bölge Milletvekili Zeynep Yıldız 28. dönem TBMM’de Ankara’dan kesin olmayan sonuçlara göre milletvekili oldu. Zeynep Yıldız Ankara 2. Bölgeden Vedat Bilgin, Lütfiye Selva Çam, Orhan Yeğin, Osman Gökçek ve Kurtcan Çelebi ile Meclis'e giren isim oldu. Cumhur İttifakı, Ankara genelinde yüzde %46.69 ile 1.852.233 oyla 18 milletvekilini Meclis'e gönderdi.

Ankara nüfusu itibariyle TBMM’ye en fazla vekil gönderen ikinci şehir oldu. 600 milletvekilinin 36'sı başkent Ankara'dan çıktı. Sandıkların büyük bir bölümünün açılmasının ardından kentte de büyük oranda Meclis’e giren milletvekilleri belli oldu. Peki, Ankara 28. dönem milletvekilleri kimler oldu?

AK Parti Ankara Milletvekilleri:

AK Parti tarafından Ankara 2. Bölge 4. sıradan aday gösterilen Zeynep Yıldız durumu netleşti. Seçim sonuçlarına göre 2. bölgede 7 milletvekili çıkaran AK Parti’den Zeynep Yıldız ile beraber Vedat Bilgin, Lütfiye Selva Çam, Orhan Yeğin, Osman Gökçek ve Kurtcan Çelebi, Murat Alparslan da AK Parti’den meclise girdi.

AK Parti’de Ankara 2. Bölgeden Zeynep Yıldız, Vedat Bilgin, Lütfiye Selva Çam, Orhan Yeğin, Osman Gökçek ve Kurtcan Çelebi de meclise girdi.

Zeynep Yıldız kimdir?

Zeynep Yıldız 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi, Adalet ve Kalkınma Partisi Ankara 2. Bölge Bölgesi, 6'nci sıradan milletvekili olarak TBMM’ye girdi.

1992’de Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğretimini TED Ankara Koleji’nde tamamladı. Burslu olarak devam ettiği ortaöğretim sürecinde ayrıca “International Baccalaurate Diploma” programından da mezun oldu. Lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde yarı burslu olarak tamamladı. AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcılığı, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı ve Halkla İlişkiler Başkanlığı görevlerinde bulundu. AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi ve AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkanlığı’nda Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Avukat olan Zeynep Yıldız, çok iyi düzeyde İngilizce, iyi düzeyde Fransızca ve orta düzeyde Almanca bilmektedir.

ynep Yıldız 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi, Adalet ve Kalkınma Partisi Ankara 2. Bölge Bölgesi, 6'nci sıradan milletvekili olarak TBMM’ye girdi.

İşte Ankara Milletvekilleri listesi:

Ankara 1. bölge milletvekilleri ve partileri: Yıldırım Tuğrul Türkeş / Ak Parti Jülide Sarıeroğlu / Ak Parti Murat Alparslan / Ak Parti Zehranur Aydemir / Ak Parti Gamze Taşçıer / Chp Deniz Demir / Chp Onur Konuralp / Chp Sadullah Ergin / Chp Mustafa Nedim Yamalı / Chp Aliye Timisi Ersever / Chp Mevlüt Karakaya / Mhp Koray Aydın / İyi Parti Ahmet Eşref Fakıbaba / İyi Parti

Ankara 2. bölge milletvekilleri ve partileri: Vedat Bilgin / Ak Parti Lütfiye Selva Çam / Ak Parti Orhan Yegin / Ak Parti Zeynep Yıldız / Ak Parti Osman Gökçek / Ak Parti Kurtcan Çelebi / Ak Parti Murat Emir / Chp İdris Şahin / Chp Semra Dinçer / Chp Sadir Durmaz / Mhp Adnan Beker / İyi Parti

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.