2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda Klasik Yay Erkek Milli Takımı finali milimetrelerle kaçırdı: Bronz madalya için rakip Çin

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye Klasik Yay Erkek Milli Takımı, yarı finalde dünya sıralamasında sekizinci sırada yer alan Fransa ile karşı karşıya geldi. Maçı 6-4 ile Fransa kazandı.

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda Klasik Yay Erkek Milli Takımı finali milimetrelerle kaçırdı: Bronz madalya için rakip Çin
Yayınlanma:

Takımımız, çeyrek finalde dünya üçüncüsü Hindistan'ı 6-2'lik skorla mağlup ederek yarı finale yükselmişti. Fransa ise çeyrek finalde İtalya'yı geçerek yarı finale çıktı.

Yarı final mücadelesi büyük bir heyecana sahne oldu. İlk setin ilk atışını yapan Mete Gazoz, 10 puanlık mükemmel bir atışla başlangıç yaptı. Takımımız, dört atışta 10 puan vurarak ilk seti 56-54 kazanarak 2-0 öne geçti. İkinci sette ise ev sahibi Fransa, ilk dört atışında 10 puan vurarak seti 57-53 kazanarak durumu 2-2'ye getirdi.

Üçüncü sette her iki takım da harika bir performans sergiledi. Türkiye, 58-57'lik skorla bu setten galip ayrılarak durumu 4-2'ye getirdi. Ancak dördüncü sette Fransa, 56-55'lik skorla seti kazanarak durumu 4-4'e eşitledi.

MİLİMETRELERLE FRANSA FİNALDE

Karşılaşmanın kaderini belirleyen beşinci set ise büyük bir çekişmeye sahne oldu. Her iki takımın üçer sporcusu da birer atış yaptı ve her iki takım da 27 puan topladı. Ancak, Fransa'nın 10 puanlık atışı merkeze daha yakın olduğu için milimetrelerle finale kalan taraf Fransa oldu.

Türkiye ise bronz madalya için Çin ile karşılaşacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.