A Millî Kadın Futbol Takımımız, tarihinin ilk Play-off maçında Ukrayna ile yenişemedi

2025 UEFA Kadınlar Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılma mücadelesinde A Millî Kadın Futbol Takımımız, evinde Ukrayna ile 1-1 berabere kaldı.

A Millî Kadın Futbol Takımımız, tarihinin ilk Play-off maçında Ukrayna ile yenişemedi
Yayınlanma:

Esenler Erokspor Stadyumu'nda gerçekleştirilen bu kritik karşılaşma, Türk milli takımının ilk kez play-off oynama hakkı kazanmasının heyecanıyla başladı.

Maçın ilk yarısında, daha önce 6 kez karşılaştığı ve hiç galibiyet elde edemediği Ukrayna karşısında millilerimiz, isabetli şut atamadı. İlk yarının 32. dakikasında Daria Apanashchenko'nun attığı golle 1-0 geriye düşen Türkiye, devreyi bu skorla kapadı.

İkinci yarıda daha etkili bir oyun sergileyen A Milliler, 62. dakikada İlayda Civelek'in asistinde Elif Keskin'in attığı golle eşitliği sağladı. Golden sonra da baskısını sürdüren Türk ekibi, üstünlük golünü bulmak için birçok fırsat yakaladı ancak maçı kazanmayı başaramadı. Sonuç olarak, karşılaşma 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Rövanş maçı, 29 Ekim Salı günü Ukrayna'da oynanacak. Millilerimizin bu zorlu mücadelede elde edeceği sonuç, Avrupa Şampiyonası hayalleri açısından büyük önem taşıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.