A Milli Takım çeyrek final için sahada: Avusturya'ya karşı rövanş vakti

A Milli Futbol Takımımız, EURO 2024’ün son 16 turunda Avusturya ile karşı karşıya gelecek. F Grubu’nu ikinci sırada tamamlayarak son 16 turuna yükselen Ay-yıldızlılar, D Grubu’nu lider tamamlayan Avusturya ile Leipzig Stadı’nda çeyrek final için mücadele edecek.Maçın hakemi, Portekizli Artur Soares Dias, Yardımcı hakemler ise Paulo Soares ve Pedro Ribeiro.

A Milli Takım çeyrek final için sahada: Avusturya'ya karşı rövanş vakti
Yayınlanma:

AVUSTURYA SON 2 MAÇTA 6 GOL ATARAK 6 PUAN TOPLADI

Avusturya, grup aşamasında Fransa, Hollanda ve Polonya’nın bulunduğu D Grubu’nu 6 puanla lider tamamlayarak dikkatleri üzerine çekti. Ancak, Avusturya’nın önemli oyuncularından Patrick Wimmer, Türkiye karşısında cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Avusturya EURO 2024’te ilk maçında Fransa’ya 1-0 yenildikten sonra Polonya ve Hollanda karşısında 3-1 ve 3-2 ile gülmeyi başardı.

A Milli Takımımız, Vincenzo Montella yönetiminde Gürcistan’ı 3-1 geçerken Portekiz’e 3-0 yenildi. Grupta son maçta Çekya’yı 2-1 yenen bizim çocuklar ikinci olarak adını son 16 turuna yazdırdı.

MONTELLA VE RANGNİCK'İN KARNESİ

EURO 2024’te kalan son İtalyan teknik adam olan Vincenzo Montella yönetiminde 11 maça çıktı ve 5 galibiyet 2 beraberlik aldı. Avusturya ise Alman Ralf Rangnick ile 25 maçta 15 galibiyet 4 beraberlik aldı.

26 MART'TA 6-1 YENİLMİŞTİK

İki takım son olarak 26 Mart’ta karşı karşıya gelmiş ve maçı Avusturya 6-1 kazanmıştı. Toplam 17 kez karşılaşan iki takımın bu maçlarında Avusturya 9, Türkiye 7 kez kazandı. Hazırlık maçları haricinde ise iki takım 10 kez oynadı ve 5’ini Türkiye 4’ünü Avusturya kazandı. İki takım EURO 2012 öncesi elemelerde karşılaşmış iki maçta Türkiye rakibinden 4 puan almayı başarmıştı.

A MİLLİLERDE HAKAN VE SAMET YOK!

Bu maçta kaptan Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydın kart cezalısı olarak sahada yer alamayacak. Ancak, cezası sona eren Abdülkerim Bardakcı takıma dönecek. Ayrıca, 10 oyuncu kart sınırında bulunuyor; Zeki Çelik, Salih Özcan, Kenan Yıldız, İsmail Yüksek, Mert Günok, Uğurcan Çakır, Mert Müldür, Orkun Kökçü, Kaan Ayhan ve Arda Güler, sarı kart görmeleri durumunda üst tura çıkarsak çeyrek final maçını kaçıracak.

Ay-yıldızlılar, Avusturya karşısında galibiyet alarak EURO 2024’te çeyrek finale yükselmeyi hedefliyor.

İLK 11'LER BELLİ OLDU

Avusturya: Pentz, Posch, Danso, Leinhart, Mwene, Seiwald, Laimer, Schmid, Baumgartner, Sabitzer, Arnautovic

Türkiye: Mert Günok, Mert Müldür, Merih Demiral, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, Kaan Ayhan, İsmail Yüksek, Orkun Kökçü, Arda Güler, Kenan Yıldız, Barış Alper Yılmaz

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.