A Milli Takım, İzlanda'yı 4-2 ile geçti! Penaltılar, goller, VAR incelemeleri

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup dördüncü maçında İzlanda'yı nefes kesen bir karşılaşmanın ardından 4-2 mağlup etti. İzlanda'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen maçta Milliler, geriden gelerek önemli bir galibiyet elde etti.

A Milli Takım, İzlanda'yı 4-2 ile geçti! Penaltılar, goller, VAR incelemeleri
Yayınlanma:

İlk dakikada İzlanda’nın Oskarsson’un bulduğu golle 1-0 geriye düşen Türkiye, baştan sona mücadele ruhunu kaybetmedi. İlk 20 dakikada rakibine baskı yapmasına rağmen, istediği beraberlik golünü bir türlü bulamadı. İlk yarının ortalarında oyun dengelendi ve devre, ev sahibi ekip 1-0 önde tamamladı.

İKİNCİ YARIDA KIRILMA ANLARI

İkinci yarıya hızlı bir başlangıç yapan A Milli Takım, 54. dakikada Hakan Çalhanoğlu ile penaltı kazandı. Ancak Hakan’ın düşüşü ve dengesiz vuruşuyla topun ağlara gitmesi çift vuruş kararıyla geçersiz sayıldı. Bu duruma rağmen motivasyonunu kaybetmeyen Milliler, 62. dakikada İrfan Can Kahveci’nin sol çaprazdan attığı muhteşem golle durumu 1-1’e getirdi.

Beş dakika sonra, bir kez daha Hakan Çalhanoğlu sahneye çıkarak penaltıdan skoru 2-1’e taşıdı. İzlanda’nın bu gollere cevabı ise 83. dakikada geldi. Uğurcan Çakır’ın hatalı çıkışı sonrasında Gudjohnsen, topu filelere göndererek durumu 2-2 yaptı.

KAHRAMANLAR: KEREM VE ARDA

Fakat Milliler, pes etmedi. 88. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun baskısıyla kazandığı topu Arda Güler ağlara yollayarak Türkiye’yi 3-2 öne geçirdi. Maçın son dakikalarında bir gol daha atan Kerem, 90+5’te skoru 4-2’ye getirdi ve A Milli Takım sahadan galip ayrıldı.

Bu zaferle birlikte, A Milli Takım 4 maç sonunda puanını 10’a yükselterek grup liderliği iddiasını sürdürdü. Milliler, 16 Kasım’da Galler ile oynayacakları bir sonraki maç için hazırlıklara başlayacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.