Ankara futbolunda Ersun Yanal etkisi

Bu sezon 1.Lig'de ilginç maçlar olacak. Bunun en önemli sebeplerinden biri de Ersun Yanal olacak.

Ankara futbolunda Ersun Yanal etkisi
Yayınlanma:

ÖZEL HABER - ÖMERCAN ÖZMEN

2000 yılının yaz aylarında genç bir teknik direktör olarak Denizlispor ve Salihlispor deneyimlerinden sonra Ankaragücü’ne gelen Ersun Yanal, Ankara futbolunda muhtemeldir ki açacağı yeni sayfadan habersizdi.

39 yaşında ayak bastığı Ankara’da önce Ankaragücü ile adından söz ettiren, teknolojiyi futbola dahil ederek “alaylıların” eleştirilerine rağmen yolunda yürüyen Ersun Yanal, bol gollü Ankaragücü galibiyetlerinin mimarıydı. Oynattığı pozitif futbol, rakibe göre yaptığı analizlerle ligde herkesin dikkatini çekmişti.

yanalag.jpg

Ancak en dikkatini çektiği kişi İlhan Cavcav’dı. Duayen Başkan, iki yıllık Ankaragücü günlerinden sonra genç teknik adamı Gençlerbirliği’ne transfer ediyordu. Kopan gürültünün gücünü tahmin etmek zor değil. Kavgalı maçlar, Ersun Yanal ve İlhan Cavcav’a her maç ağır tezahüratlar derken; iki takım uzun zaman sonra adeta bir kez daha sahada ve saha dışında kafa kafaya gelmişti.

ersun-yanal.jpg

Ama İlhan Cavcav hem hocasına hem onunla kurduğu takıma güvendi. Geri adım atmadı. Ersun Yanal, önce Gençlerbirliği’ni şampiyonluk yarışına soktu, ardından tüm Ankaralılarla UEFA’yı salladı.

gbuefa.jpg

Ersun Yanal, halen 25 yıl önce ayak bastığı şehirde güzel hatırlarla anılıyor. İki kulüp ne zaman kötü günler yaşasa Ersun Yanal’ın gelmesini isteyenlerin sesi yükseliyor.

İki kulüp de bugünlerde zor dönemlerden geçiyor. Biri Süper Lig’den yine küme düştü, diğeri yine çıkamadı. İki kulüpteki yönetimler de Ersun Yanal’ı getirmedi ancak farklı bir yol izledi.

trabzonersun.jpg

İLK İMZA GENÇLERBİRLİĞİ’NDEN

Gençlerbirliği hocasını erken açıklayan takımlardan oldu. Gençlerbirliği, genç bir teknik adama yönelerek Recep Karatepe’ye ilk teknik direktörlük deneyimi için imza attırdı.

Karatepe, futbol adamlığı kariyerine eğitimiyle birlikte Ankara’da başladı. Onun da Ankara ile bağı çok eskilere dayanıyor. Genç teknik adamın antrenör olarak yolu 2008 yılında Ersun Yanal ile birleşiyor. Ersun Yanal’ın yardımcılığını uzun yıllar yapan Karatepe, 2020 yılına dek de bu görevde kalıyor.

Ersun Yanal’ın ardından kısa süreli farklı teknik adamlarla da çalışan Recep Karatepe futbol dünyasındaki bilinirliğini Ersun Yanal ile yaptı demek yanlış olmaz.

Yanal’dan 20 yıl sonra Ersun Yanal’ın Türk futboluna kazandırıldığı tesislerde şimdi Recep Karatepe çıkış arayacak.

fenerbahce.jpg

ANKARAGÜCÜ’NDEN SÜRPRİZ KEMAL ÖZDEŞ İMZASI

Ankaragücü, Süper Lig’den düşerken kongre telaşıyla yoğun günler geçiriyor ancak sezonun açılışına kamp programı bakımından da çok bir şey kalmadı. Bu esnada teknik direktör tercihini yapmak istediler ve Kemal Özdeş ile tüm eleştirilere rağmen imza atıldı. Hem de kimsenin dedikodu olarak bile ismini yazmadığı günlerde.

kemal.jpg

Kemal Özdeş, Manisaspor ve Trabzonspor’da Ersun Yanal’ın yardımcılığını yaptı. Hatta Trabzonspor döneminde ekipte Recep Karatepe ile mesai arkadaşlığı bulunuyor. Daha sonra teknik direktör olarak kariyerine devam etme kararı alan Kemal Özdeş, bir antrenmanlık Gençlerbirliği kariyerine de sahip.

Kasımpaşa’ya geliş gidişleri ile anımsanan Özdeş, bu sezon eski ekip arkadaşı Karatepe ile derbi maçına çıkacak.

ERSUN YANAL SAHALARA DÖNDÜ

Öte yandan ligin yeni takımı Amed FK da sürpriz bir şekilde Ersun Yanal’ı ikna etti ve takımın başına getirdi. Bu sezon Ersun Yanal, Kemal Özdeş ve Recep Karatepe için hayli ilginç bir sezon olacak. Üç teknik adamın kendi aralarında oynayacakları maçta heyecan dozajına bu verilerle ufak bir katkı daha olacağa benziyor.

ersunnns.jpg

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.